Afbeelding

Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Horeca Algemeen

ProFri-bestuurslid Marcel van Veen (links op de foto) heeft dinsdag het keurmerk Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. De vakvereniging was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Toen Menno zo’n acht jaar geleden begon met zijn zaak werd hij direct lid van ProFri. Hij melde zich onlangs aan voor het keurmerk en doorliep het traject. Wie het wil bemachtigen, moet uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijler van Goed Gefrituurd. Overigens geldt in de toekomst het behalen van dit certificaat als randvoorwaarde voor het lidmaatschap van vakvereniging ProFri (zie bijzonderheden onderaan dit bericht).

Volop van gedachten gewisseld Tijdens de regionale bijeenkomst in Wolvega, een ook op de ProFri-ledenmeeting een dag eerder bij Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum, wisselden frituurprofessionals volop van gedachten over zaken die hen bezighouden. Ook door de vakvereniging gevonden oplossing voor de torenhoge energierekeningen werd verder besproken. De ondernemers steken veel van elkaar op.

Er zijn de komende week nog twee regionale ledenbijeenkomsten. Maandag 9 mei bij FrieteRia in Dronten. Dinsdag 10 mei bij Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen.

Aanmelden? Zie www.profri.nl/ledenbijeenkomst.

Bijzonderheden ProFri-leden en keurmerk:


  • Het keurmerk Goed Gefrituurd wordt in fases ingevoerd als basisvoorwaarde voor het lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).
  • Deze beslissing van de leden en het bestuur is voortgekomen uit veranderingssessies binnen vakvereniging ProFri.
  • ProFri keert hiermee terug naar de basis van haar werk. Dat is: het herkenbaarder maken van de kwaliteiten van professionele frituurondernemers richting de markt.
  • ProFri richt zich primair op de collectieve belangenbehartiging van leden wiens bedrijven via Goed Gefrituurd gecertificeerd zijn.
  • Voor bestaande leden zonder keurmerk geldt een overgangstermijn van twee jaar. Leden zonder keurmerk kunnen een abonnement bij het Nederlands Frituurcentrum afsluiten, waardoor ze toch blijven profiteren van de collectieve voordelen die ze via ProFri hadden.
  • De uitvoering van het keurmerk Goed Gefrituurd is door vakvereniging ProFri ondergebracht bij het Nederlands Frituurcentrum.