Afbeelding

De 6 beste horeca apps voor je op een rij

Horeca Algemeen

Wat zijn de beste horeca apps en waarom? En met welke haal je het meest uit jouw horecazaak? We zetten 6 handige horeca apps voor je op een rij.

NOWJOBS Met de NOWJOBS app bouw je een favorietenpoule op, zodat je altijd voldoende personeel hebt. Met een favorietenpoule creëer je vastigheid op de werkvloer, doordat steeds dezelfde gezichten terugkeren en je je favoriete bijverdieners ook doorlopend in kunt plannen. Maar een favorietenpoule biedt ook uitkomst tijdens piekdrukte of als er lastminute uitval is door ziekte, je kan namelijk snel op- en afschalen.

Conclusie De perfecte app waar je altijd op terug kan vallen als je personeel nodig hebt. Juíst als het er op aankomt. nowjobs.nl

Apprendo Met deze hoogvlieger heb je vrijwel alles in huis om van jouw horecazaak een (nog groter) succes te maken. Meer efficiency, omzet, kwaliteit, kennis, grip, werkplezier, gasttevredenheid en uniformiteit? Apprendo doet het gewoon.
Met het leuke, laagdrempelige onboarding-, trainings- en toetsingsprogramma van Apprendo werk je iedereen – met of zonder horecaervaring – razendsnel in. Geef ze vandaag toegang en ze kunnen middels de handige, multifunctionele checklists én jouw eigen kennisbank morgen zelfstandig aan de slag. Maak de app compleet met je eigen instructie(video)s, receptuur, tafelindelingen… welke relevante data je maar wilt. En door de ingebouwde HACCP- en nieuwsmodule is ook je registratie, RI&E én communicatie perfect voor elkaar.

Conclusie Een zeer complete en veelzijdige app. Geschikt voor elk type horecabedrijf met personeel, naar wens uitbreidbaar met optionele plannings- en SVH-module(s). apprendo.nl

Nostradamus Deze gevestigde naam is een bekende speler op de markt, en terecht. Met deze slimme personeelsmanagementtool blijf je realtime op de hoogte van je omzet, productiviteit, loonkosten én je personeelsplanning. Zo kun je op elk moment bijsturen waar nodig en heb je 24/7 cijfermatig inzicht v.w.b. de meest belangrijke processen binnen jouw horecabedrijf.

Van het plannen en ruilen van shifts tot en met het managen van reserveringen en een automatisch verzoek naar je gasten voor een positieve review: Nostradamus heeft nagenoeg alles om het jou, je medewerkers en je gasten zo makkelijk mogelijk te maken. Zo houd jij meer tijd over voor je gasten.

Conclusie Een gebruiksvriendelijke managementtool die een optimaal rendement stimuleert door het geven van slimme suggesties op basis van je cijfers. Dus meer marge op je menukaart, het berekenen van de optimale bezetting en/of beter budgetteren? Nostradamus maakt het mogelijk. nostradamus.nu

Lekker Sociaal Media Lukt het maar niet om te worden ‘ontdekt’ op Instagram? Wil je je socialmediakanalen in professionele zin upgraden voor meer volgers en gasten, zónder daarvoor een (duur) marketingbureau of influencer in te huren? Doe het gewoon zelf of samen, met Lekker Sociaal Media.

Aan de hand van een simpel stappenplan helpt Lekker Sociaal je in no time aan de eerste 1.000 tot 10.000 volgers. Heb je daar geen tijd voor of wil je je naamsbekendheid en populariteit nóg verder uitbreiden? Voor € 99 per maand heb je (de invulling van) je socialmediastrategie goed geregeld. Voor meer content, commitment, fans én… conversie.

Conclusie Een laagdrempelige manier voor het toepassen van vakkundige social media marketing, bij uitstek geschikt voor horecaondernemers die geen mankracht, tijd, zin, niet alle kennis en/of middelen hebben om hun socialmediakanalen optimaal in te richten. lekkersociaalmedia.nl

Scanfie QR Code App Met dit prijswinnende alles-in-1 horeca bestelsysteem – Scanfie is winnaar van de Innovation Award 2022 – bestellen en betalen je gasten eenvoudig via hun smartphone, zonder speciale app of account, waardoor een bestelling supersnel is gedaan en de gemiddelde besteding toeneemt. En met toevoeging van slimme suggesties op je digitale menukaart geef je meteen je bijverkoop een boost.

Maak de besteloplossing compleet met het gastenoproepsysteem – waarmee je je gasten via hun telefoon op verschillende manieren kunt attenderen zodra hun bestelling klaar is – of een bestelwebsite, uiteraard voorzien van je eigen huisstijl, je productassortiment en uitbreidbaar met een optionele Delivery Management module.

Conclusie Een overzichtelijke plug ’n play oplossing, waarmee je zowel de rustige als piekmomenten eenvoudig opvangt en de wachttijden verkort. De tool is naar wens uitbreidbaar en flexibel inzetbaar. scanfie.nl

TIPPR Deze app tackelt een van dé ergernissen van horecaprofessionals: de vele (veelal onaangekondigde en tijdrovende) bezoekjes van mogelijke ketenpartners. Dus zoek je een productleverancier die bij je past? Laat Tippr het werk voor je doen.

Door een slim algoritme wordt allerhande informatie op maat voorgeschoteld en swipe je razendsnel langs potentiële productleveranciers. Zo ben je in no time op de hoogte van alle horeca gerelateerde inzichten, productinnovaties, trends en omzetverhogende tips én vind je op een eenvoudige manier het product of de dienst die perfect bij jouw horecaonderneming past.

Conclusie Een handig, tijdbesparend inspiratieplatform en marktplaats tegelijk. Plus: helemaal gratis voor horecaprofessionals. tippr.nl