Afbeelding

Specialist in de verwerking van alles wat van eten overblijft

Horeca Algemeen
ReFood B.V. is gespecialiseerd in de verwerking van alles wat van eten overblijft. Dat doen we voor o.a. horecaondernemers, productiebedrijven, supermarkten en zorginstellingen. Daar halen we zowel voedselresten als gebruikt frituurvet op, om dit vervolgens om te zetten in duurzame energie, biodiesel en organische bemesting.
Zo dragen deze bedrijven ook bij aan een duurzamere wereld; talrijke bedrijfsvoeringen geven hier gelukkig steeds meer prioriteit aan. Ook voor particuliere initiatieven wil ReFood graag volledige ondersteuning bieden. In 2021 is ReFood de samenwerking aangegaan met Stichting Almeloopers.
De Almeloopers, een Twents hardloopteam uit Almelo, doet al bijna 15 jaar mee aan de Roparun. In totaal legt het team in ongeveer vijftig uur 560 kilometer af. Het enthousiaste en gedreven team bestaat uit acht lopers en vier fietsers in twee groepen. De lopers en fietsers worden daarbij ondersteund door een team verzorgers, cateringmedewerkers, chauffeurs en fysiotherapeuten.
Maar nog belangrijker dan het sportieve evenement is het doel van de Roparun: geld inzamelen voor palliatieve (kanker)patiënten. De Almeloopers werven op ludieke manieren fondsen voor hun stichting, waaronder het jaarlijks ophalen van frituurvet bij particulieren na de decembermaand.
ReFood is er trots op om via de Almeloopers een bijdrage te kunnen leveren aan het goede doel van Roparun. En via deze jaarlijks terugkerende actie dragen zij bij aan minder gebruik van fossiele brandstoffen, een lagere CO2-uitstoot en minder rioolverstoppingen.