Afbeelding
lokketaria-horeca-cafetaria2

Eyemation introduceert de Lokettaria

Horeca Algemeen
Automatisering is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan, en treed de laatste jaren ook steeds meer door in de professionele keuken. Zo is iedereen inmiddels wel bekend met een vaatwasser, zelf reinigende oven of bakwanden met bakcomputers die automatisch de producten uit de olie nemen. De huidige automatisering in de Horeca is vaak toegespitst op het vergemakkelijken van vervelende of administratieve werkzaamheden, echter blijven er altijd handen bij nodig om het product te kunnen gebruiken.
Eyemation komt met een nieuw Cafetaria concept die vanaf het ontdooien van de snacks en het schillen van de aardappels, tot aan het uitserveren op een dienblad met frisdrank en softijs 100% de werkzaamheden uitvoert. Bakken, registreren, olie verversen en schoonmaken wordt volledig automatisch uitgevoerd. Het Lokettaria concept bestaat uit 4 producten die beginnen met de automatisering van een loketautomaat genaamd Loket4.0. tot een volledig geautomatiseerd cafetaria systeem genaamd Lokettaria+.
Daartussen is er ook deLoket+ die kan worden aangesloten op loketautomaten om direct broodjes en saus mee te verkopen, en daarmee de omzet een boost te geven omdat de klant dit vaak niet apart nog eens aan de counter wil bestellen. En mocht u de loketautomaat  24/7 willen inzetten op locaties waar u geen medewerkers kunt krijgen dan kan die ook uitgevoerd worden met automatisch bakken in de vorm van de Lokettaria, dan is er dus een automatiekmuur die volledig onbemand snacks broodjes en saus verkoopt 24/7.
Eyemation werkt al ruim 2,5 jaar aan de automatisering van de cafetaria en is nu na diverse prototypes van kritische proces stappen binnen die volledige automatisering gekomen op een punt dat deze gelanceerd kan worden en gereed is voor de inzet bij eindgebruikers om volledig onbemand de producten te verkopen.
Eyemation b.v. is een industrieel automatisering bedrijf, die zich voornamelijk richt op het automatiseren van grotere fabrieken veelal in de food sector, maar ook in vele andere sectoren als Farmacie, Amusement/Kermis attracties, Hijskranen, Brandweerauto’s warehouse opslag systemen etc. Volgens Eyemation directeur Jouke Wijdoogen zijn er vele technieken voor de industrie al een dagelijks gebruik, maar die worden voor de Horeca nog niet ingezet omdat die kennis veelal niet aanwezig is of de ontwikkeling te duur voor 1 gebruiker. Eyemation uit Heerhugowaard heeft de afgelopen 2,5 jaar de Lokettaria ontwikkeld en deze 2 sectoren samen gebracht tot het Lokettaria Concept die moderne automatisering van niet alleen de productie en verkoop maar ook de data analyse en verwerking naar de horeca branche zal brengen.
Een machine met Capaciteit en attractie waarde! Er zijn reeds diverse apparaten op de markt die automatisch een milkshake en/of frietje kunnen bereiden en verkopen, maar deze hebben doorgaans onvoldoende capaciteit en zijn meer voor de enkele voorbijganger. De Lokettaria+ is geen  apparaat waar je een frietje uit kan halen, maar een productielijn met machines die standaard 450 producten per uur kan bereiden en verkopen verdeelt over ca 50 bestellingen geserveerd op een dienblad. Er zou dus een volledig terras bediend kunnen worden met een Lokettaria+. Ook is de Lokettaria+ een attractie op zichzelf met zijn open keuken kan de wachtende liefhebber een kijkje nemen in hoe de gerobotiseerde keuken zijn of haar bestelling volledig bereid.
Belangstelling blijkt groot Slechts 1 maand is de website www.lokettaria.nl online en inmiddels zijn er al meer dan 125 aanvragen ontvangen vanuit diverse sectoren. Voor inzet bij Attractieparken, Dierentuinen, Cafetaria’s, Luchthavens, Stations Evenementenhallen, Stadions en Stadspleinen.