Deliveroo introduceert nieuwe service voor restauranteigenaren

Catering
Amsterdam, 3 april 2020 - Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra ondersteuning aan lokale restaurants die het moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart 2020. De service is voor elk restaurant op het platform beschikbaar voor de komende drie maanden; daarna wordt beoordeeld of deze wordt verlengd.
De service geeft restaurants de mogelijkheid om de volgende dag al gebruik te maken van de inkomsten die ze via het platform verdiend hebben. Dit kunnen ze inzetten om de kosten te dekken die gewoon door blijven lopen, voor bijvoorbeeld personeel, huur of materiaal. Nooit eerder is deze vorm van inkomsten en een snelle uitbetaling ervan zo belangrijk geweest voor restaurants, omdat ze naast bezorging en afhalen geen verdere inkomsten vergaren. Op deze manier kunnen ze het hoofd boven water houden in de periode dat  de restaurants gesloten moeten blijven van de overheid.
Sinds de sluiting in Nederland hebben veel restaurants zich aangemeld bij maaltijdplatforms om via maaltijdbezorging toch nog een bron van inkomsten te hebben. Bij Deliveroo zijn dit al meer dan 700 restaurantaanmeldingen. Veel bestaande partners moesten ineens overschakelen naar het alleen leveren van maaltijden. Deze nieuwe manier van uitbetaling kan hen financieel helpen in deze tijd.
Naast deze nieuwe service, heeft Deliveroo verscheidene andere stappen ondernomen om de horeca te ondersteunen, waaronder:
  • Contactloze levering verplicht gemaakt voor elke bestelling.
  • Expert-advies en begeleiding beschikbaar gesteld voor bestaande restaurants om het restaurant in te zetten voor ‘delivery-only’-service.
  • Inzetten van extra teams die klaarstaan voor restaurants die willen overschakelen naar bezorging.
  • Mede-initiatiefnemer branchebrede campagne ‘Samen uit, samen thuis’ waarbij mensen worden opgeroepen om te blijven bestellen en af te halen, om op die manier de horeca te ondersteunen.
Stijn Verstijnen, General manager van Deliveroo Nederland: ‘Bij Deliveroo doen we er alles aan om onze partners te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Wij zijn er voor restaurants en ondersteunen hen bij het doorgaan met leveren van hun gerechten aan families thuis. Deze nieuwe manier van snel uitbetalen zal meteen de geldstroom van duizenden restaurants op gang brengen en kan zo een steentje bijdragen het voortbestaan van het restaurant in deze onzekere tijden.’