Chabber verovert na Noorwegen nu ook Nederland

Catering

De Deense start-up Chabber is sinds begin deze maand ook in Nederland aanwezig. Na eerder al naar Noorwegen te zijn uitgebreid, komen deze vikingen nu Nederland veroveren. Zo’n 20.000 Chabbers, zo worden de freelancers door het bedrijf genoemd worden, en ongeveer 2000 ondernemingen zijn al aangesloten bij het bedrijf. Deense foodguru en mede-oprichter van restaurant Noma, Claus Meyer, is een van de enthousiastelingen achter de schermen bij Chabber.
Het platform verbindt freelancers in de horeca met werkgevers en haar focus ligt op hotels en evenementen. Chabber onderscheidt zich van andere freelance-platforms in de horeca in de manier waarop zij met haar werknemers omgaat. Dit verschil is tweeledig. Ten eerste een heel tastbaar verschil; Iedere freelancer die het platform gebruikt staat onder contract bij Chabber, maar behoudt de flexibiliteit van freelance. Werknemers kunnen zelf reageren op shifts en dus zelf hun uren bepalen, waardoor de flexibiliteit gewaarborgd wordt. Zo wordt het beste van twee werelden geboden; flexibiliteit gecombineerd met de voordelen van een contract. Het tweede is de overtuiging dat de werknemers het belangrijkste onderdeel van elke horecaonderneming zijn en dus extra goed behandeld moeten worden.
Door alle freelancers op het platform onder contract te stellen waarborgt Chabber de zekerheid voor haar werknemers en als een gevolg daarvan voor ondernemers in de horeca. Een contract biedt iemand een bepaalde veiligheid en maakt het duidelijk dat iemand verbonden is aan een project of bedrijf. Dit zorgt voor een commitment van beide kanten. Chabber neemt de verantwoordelijkheid over haar werknemers en doet er alles aan om te zorgen dat zij slagen. De werknemer kan zich van onder de vleugels van Chabber ontpoppen tot een echte horeca-topper. Zo biedt het bedrijf cursussen aan werknemers om onder andere te leren betere cocktails te mixen en ligt de nadruk op het contact tussen Chabber, de freelancers en de ondernemers.
Het bedrijf is constant bezig met haar Chabbers. De focus ligt op hun welzijn en groei. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gevoel van community dat er onder de werknemers en het support-team gebouwd is en wordt. Aan de ene kant kunnen zij onderling tips en feedback geven en zo van elkaar leren. Aan de andere kant staat het gedreven support-team altijd klaar om iedereen te helpen. Freelancers zijn onbekend voor een ondernemer en er is dus vaak een angst dat iemand niet (meteen) mee kan draaien. Maar Chabber doet er alles aan om hen te ondersteunen en te laten groeien. Het bedrijf investeert in haar freelancers en streeft er naar om het beste uit de Chabbers te halen.
Bij Chabber heeft iedereen een vast contract, maar behoudt de flexibiliteit van freelance. Door dit te combineren met goede ondersteuning vanuit het bedrijf zelf en de community kan iedereen bij Chabber zich compleet focussen op hun werk.