HOTEL BOS & VEN WORDT LUXUEUS MANSION

café

Tien dagen geleden was het voltallige kabinet Rutte III er nog te gast, eind deze maand sluit het befaamde hotel aan het Oisterwijkse Klompven echter haar deuren. Na exact een eeuw lang als hotel gefungeerd te hebben, wordt Bos & Ven in Oisterwijk getransformeerd tot luxueus Mansion met 14 ruime villa-appartementen. Het historische pand en de Engelse tuin blijven echter volledig intact en behouden daarmee het unieke en karakteristieke aanzicht. De familie Verhoeven – sedert 30 jaar eigenaar van het hotel – blijft bovendien zelf mede-eigenaar van enkele appartementen voor de verhuur. De verbouwingswerkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd en starten naar verwachting nog dit jaar. De toekomstige bewoners kunnen dan medio zomer 2020 hun intrek nemen.

Naam en faam Mansion Hotel Bos & Ven in de huidige vorm opende in september 1992 haar deuren. De hotelcapaciteit van 40 kamers en de ligging in een luxe villawijk, stonden al enige tijd op gespannen voet met de wenselijke en noodzakelijke groei van het 4- sterren hotel. Dit heeft de eigenaren doen besluiten alle horeca-activiteiten te concentreren in het amper 2 kilometer verderop gelegen Landgoed De Rosep. Sinds 1986 dankt dit luxe verwenoord haar naam en faam vooral aan de vele nationale en internationale voetbalteams die er neerstreken. Ook als zakelijke vergaderlocatie geniet De Rosep grote bekendheid. Met 70 hotelkamers, culinair a`-la-carte restaurant en een ruime zalencapaciteit biedt het hotel ruim voldoende werkgelegenheid voor alle medewerkers van Bos & Ven.

Eerstestands families Bos & Ven kent een lange historie die 100 jaar teruggaat naar 1919, toen ‘Eenige Heeren tot de oprichting van een flink Hotel bij de ruim 1.000 ha Bosch in Oisterwijk besloten.’ Van meet af aan was het hotel populair in de betere kringen en bij ‘eerstestands families’. Een van de bekendste gasten was ongetwijfeld Koningin Emma, wier aankomst per trein begin jaren ’30 nog op foto’s in de lobby te bewonderen is. Na bevrijding van Brabant door de geallieerden, verbleef het oorlogskabinet van Gerbrandy vanaf november 1944 aan het Klompven. Na de oorlog was het hotel nog in gebruik als vakantie- en congresoord van de ABN Bank. In september 1992 heropende hotelier Henk Verhoeven Mansion Hotel Bos & Ven. Na een ingrijpende verbouwing werd het karakteristieke pand getransformeerd naar een eigentijds hotel Grand Luxe. Ruim een kwart eeuw floreerde Bos & Ven en ontving het zowel particuliere als zakelijke gasten uit binnen- en buitenland.