Manieren om naamsbekendheid te vergroten

café
Je bent als kleine horecaondernemer altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om aandacht te vragen voor jouw gezellige eetcafé. Nu heb je een eigen biertje ontwikkeld met de naam van het dorp waar je café zich bevindt. Onwijs leuk, vinden de dorpsbewoners, maar hoe je krijg je naamsbekendheid in de omliggende plaatsen en in de grote stad?
Advertenties plaatsen in Het Grote Dagblad, natuurlijk is dat een optie. Maar wel een hele dure! Maar ook met een beperkt budget kun je bereiken dat een heleboel mensen over jouw nieuw ontwikkelde biertje gaan praten. En op die manier komen de klanten vanzelf naar je toe. Om ook eens dat overheerlijke dorpsbiertje te proeven.
Sociale media Als je bedreven bent in en affiniteit hebt met de sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter en YouTube, kun je daar veel content in kwijt die mensen in beweging krijgt. Een heuse videoclip is erg hot! Maar dat moet je wel liggen. Bovendien moet je er de tijd voor hebben. Je moet namelijk alert blijven en zorgen dat je jouw volgers steeds weer nieuwe content geeft.
Promotiemateriaal Onder promotiemateriaal vallen allerlei mogelijkheden. Relatiegeschenken, bierviltjes met de nieuwe naam van het dorpsbiertje, een flesopener met naam van het nieuwe bier én die van je kroeg, of gewoon visitekaartjes. Die zijn altijd een perfect middel om reclame mee te maken. Je gasten nemen graag een (paar) adreskaartjes van je café mee, waar natuurlijk op de achterkant het nieuwe dorpsbiertje staat! Mensen vinden het leuk om nieuwtjes door te vertellen aan anderen en visitekaartjes laten drukken is daarom een heel goed idee. Leg ze in een mooi bakje op elk tafeltje, leg ze bij de uitgang op een vensterbankje en op de bar. Wees er niet zuinig mee. Geef ze lekker weg en laat ze hun goede werk doen! Bovendien is het ook leuk; visitekaartjes ontwerpen. Het visitekaartje is en blijft een handig item om je naamsbekendheid te vergroten. Het is klein en wordt gemakkelijk meegenomen en tijdens een gesprek wordt het ook weer net zo makkelijk tevoorschijn gehaald om te laten zien wat diegene nu weer voor leuks heeft meegemaakt.