Met deze tips houd je ongedierte buiten de deur

café
Muizen, kakkerlakken en vliegen. Deze en andere ongedierte zijn we liever kwijt dan rijk in de professionele keuken. Maar wat als je toch een muis tussen de etensresten vindt of een rond zoemende vlieg de keukenbrigade plaagt? Dan is het hoog tijd om in actie te komen. Rentokil geeft tips.
Iedere horecagelegenheid is gebonden aan de hygiënecode voor de Horeca. Deze legt een scala aan regels op waar je je aan dient te houden. Ook vanuit de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) worden hygiëneregels opgelegd. Het is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Daarin is de ongediertebestrijding opgenomen. Horecabedrijven dienen aantoonbaar preventief aan ongediertebestrijding te doen. Hoezeer je je best ook doet, het kan voorkomen dat er onverhoopt toch ongedierte de weg naar je keuken weet te vinden. Een klein gaatje of kier is voldoende. Ongedierte kan ook binnenkomen met leveringen van toeleveranciers. En vergeet vooral niet de aantrekkingskracht van een slechte keukenhygiëne.

Eenvoudig en effectief bestrijdingspakket Een bedrijf dat alles weet over ongedierte en hoe ze te bestrijden is Rentokil. Rentokil Pest Control verzorgt professionele ongediertebestrijding en ongediertepreventie bij bedrijven. Ze heeft 285 medewerkers verspreid over Nederland, er is dus altijd een ongediertebestrijder bij u in de buurt. Rentokil heeft een mooie oplossing ontwikkeld speciaal voor lunchrooms, cafetaria’s en kleinere horecabedrijven; het 5-in-1 pakket. Dit pakket bestaat uit muizenbestrijding, de nieuwe Lumnia Compact LED-vliegenlamp, kakkerlakken- en mierendetectoren en tevens bestrijding en toegang tot het myRentokil online rapportagesysteem. Dit systeem biedt de ondernemer gemak, kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is eenvoudig en Rentokil zorgt dat het ongedierte bestreden wordt. De servicemedewerker voert de bestrijding en inspectie uit, vertelt welke werkzaamheden hij heeft verricht en eventueel wat je zelf kunt doen om ongedierte in de toekomst te voorkomen. Zijn werkzaamheden en bevinden rapporteert hij in het online rapportagesysteem myRentokil. In dit systeem kun je tevens online adviezen bekijken. Het mooie is dat de drie belangrijkste soorten ongedierte bestreden worden plus de bestrijding van zwarte mieren binnen en het detecteren van kruipende insecten.
Vijf praktische tips Naast dit 5-in-1 pakket is er een aantal praktische maatregelen die je als horeca-ondernemer zelf kunt treffen om ongedierte buiten de deur te houden.
  1. Dicht gaten en kieren van 5 mm en groter om huismuizen te voorkomen.
  2. Berg afval op in goed afgesloten containers of prullenbakken.
  3. Gebruik voor het bewaren van voedsel afgesloten bakken, waar muizen niet doorheen kunnen knagen.
  4. Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten om te voorkomen dat muizen naar binnen glippen.
  5. Plaats horren bij deuren en ramen om vliegen te weren.