Top-chocolatier Tom van de Veen: ‘Kwaliteit is zeg maar, echt mijn stiel’ |
Top-chocolatier Tom van de Veen: ‘Kwaliteit is zeg maar, echt mijn stiel’ | |

De perfecte bonbon komt van Bontom

BCBG Magazine
De chocolade stroomt nog nét niet door zijn aderen, maar zijn leven is er wel mee doordrenkt. Toppatissier Tom van de Veen van chocolade-atelier Bontom in Nijkerk maakt bonbons en chocolademaatwerk vanuit een gedrevenheid die wordt herkent door de beste toprestaurants in Nederland en daarbuiten. Niet voor niets bestellen chocoladehuizen in het Midden-Oosten en Japan creaties van zijn hand. 
Maar gelukkig zijn de chocolade kunstwerkjes van Bontom vooral te vinden bij Nederlandse topzaken, zoals 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, waar Tom zelf ooit als chèf patissier werkte, het Waldorf Astoria in Amsterdam en kwaliteitsbroodbakker Van de Kletersteeg in Hoogland. Het zijn bedrijven die dezelfde kwaliteit en eigenzinnigheid uitstralen als de Nijkerker chocolatier.
De afnemers van Bontom kunnen zich vinden in de verfijning in smaak en kwaliteit die 
Tom van de Veen en zijn team in de bonbons stoppen, gebaseerd op Valrhona-chocolade. Op die kwaliteit gaat de chocolatier in al zijn bescheidenheid prat: ‘Dat is toch wel waar ik het meest trots op ben. Kwaliteit is zeg maar, echt mijn stiel.’ 

Tegelijkertijd is Van de Veen een versleverancier die weet hoe de hazen lopen: levering strak en op tijd, een goede prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid, service, bonbons uit de vaste lijn of op maat gemaakt zodat ze passen bij de keuken die gevoerd wordt. 
Een ander belangrijk aspect van het Haccp-gecertificeerde chocolade-atelier is de vertrouwensband met de klant. ‘Negen van de tien klanten die ik heb, zou ik op m’n verjaardag uitnodigen’, illustreert Tom van de Veen deze houding. Hij bouwt een relatie op met zijn klanten, die garant staat voor jarenlange toewijding. 
Zijn atelier staat nu bijna een jaar aan de Smitspol in Nijkerk, een handig en centraal gelegen uitvalsroute. Na zijn vertrek uit het centrum, waar Van de Veen ruim acht jaar werkte, kan hij zich bijna niet meer voorstellen dat daar voldoende ruimte was voor de productie van alle bonbons en chocoladewerk. Tom van de Veen vertelt het terwijl hij door de kleine tuin bij zijn atelier loopt, een oase van groen in de nieuwbouw. De plantjes dienen de insecten die er landen en zijn de smaakmakers voor toekomstige bonbons. 
Chocolaterie Bontom 06 127 136 76 • info@bontom.nl www.bontom.nl
Top-chocolatier Tom van de Veen: ‘Kwaliteit is zeg maar, echt mijn stiel’ |