Afbeelding

Wijnmakers & Chefs in Het Scheepvaartmuseum

BCBG Magazine

Het openplein van Het Scheepvaartmuseum wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een Chateau, waar de gasten welkom zijn op basis van de dan geldende Corona-maatregelen. De wijnmakers nemen hun kelderschatten mee. De wijnen zijn leidend. Opbouw en bijzondere wijnen van oude jaargangen maken het verhaal compleet, mede omdat de Chef zijn keuze voor de vijf gangen in overeenstemming is met de daarbij geserveerde wijn. Uiteraard is de stijl van de Chef wel terug te vinden in die keuze. Iedere week komt een nieuw duo naar Het Scheepvaartmuseum.

Mezzacorona uit het Noord Italiaanse Alto Adige gebied. Bekend om haar Pinot Grigio, maar bovenal gespecialiseerd in bijzondere regionale druivenrassen als Lagrein en Teroldego Rotaliano. Menno Post van sterrenrestaurant Olivijn en private chef Tjitze van der Dam hebben een vijf gangen menu samengesteld op de wijnen

De topwijnmaker van het Chileense wijnhuis Montes is speciaal naar Nederland komen vliegen om zijn kelderschatten in combinatie met de gerechten van sterren chefs Jeroen en Marleen Brouwers te presenteren. Icoon wijnen van bijzondere terroirs van Chili worden ontkurkt van 13 tot en met 19 september.

De wijnarrangementen worden aangeboden vanaf € 55,- en het daarop afgestemde vijfgangendiner is beschikbaar voor € 69,50.

Reserveren is mogelijk op www.wijnmakersenchefs.nl