||||
|||| horeca-koninklijk-magazine-restaurant-150|horeca-koninklijk-magazine-restaurant-150|horeca-koninklijk-magazine-restaurant-150|horeca-koninklijk-magazine-restaurant-150|

Vanaf 19 juli | Wijnmakers & Chefs in Het Scheepvaartmuseum

Horeca Algemeen
Tussen maandag 19 juli en zondag 8 augustus komen de beste internationale wijnmakers en de Nederlandse Michelinsterren Chefs naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Zij slaan de handen ineen, waarbij de wijnmaker de gasten kennis laat maken met zijn stijl en trots, terwijl de Michelinsterren chef zijn vijfgangendiner afstemt op de keuzes van de wijnmaker. Wijnmaker Franz Keller en driesterrenchef Jacob jan Boerma*** bijten het spits af op maandag 19 juli, een week later is het de beurt aan Weingut Bernard Ott en Jozua Jaring (*) van restaurant Ratatouille, terwijl tussen 2 en 8 augustus de Bodega Esporao en Robert Poel (*) van restaurant Voltaire hun intrek nemen in Het Scheepvaartmuseum.

Het openplein van Het Scheepvaartmuseum wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een Chateau. Normaliter wordt wijn gekozen bij de gerechten die worden geserveerd, bij wijnmakers & chefs wordt dat anders gedaan. Hier staat de wijn en wijnbeleving centraal. De wijnmakers nemen zelfs kelderschatten mee die normaal nooit geschonken worden, laat staan per glas. Opbouw en bijzondere wijnen van oude jaargangen komen aan de orde. De chef baseert zijn keuze op de stijl van de wijnen. Uiteraard is de handtekening van de chef terug te vinden in het menu.Iedere week komt een nieuw duo naar Het Scheepvaartmuseum.
Week 1 – Franz Keller & Jacob jan Boerma*** Datum: maandag 19 juli t/m zondag 25 juli 2021 4 top wijnmakers uit Duitsland komen van 19 juli tot en 25 juli naar het Scheepvaartmuseum. Drie sterren chef Jacob Jan Boerma*** kookt de sterren van de hemel in combinatie met de wijnen van Eymann uit Pfalz, Carl Ehrhard uit Reingau, Gustavhof uit Rheinhessen en Franz Keller uit Baden. Gault Milau heeft Franz Keller in 2019 uitgeroepen tot wijnhuis van het jaar.
Week 2 - Weingut Bernhard Ott & Jozua Jaring* van restaurant Ratatoulle Datum: maandag 26 juli t/m zondag 1 augustus Oostenrijkse kelderschatten worden in de week van 26 juli tot en met 1 augustus opengetrokken door 4 wijnmakers van de wijnhuizen: Diwald, Ott, Geyerhof en Winzer Krems. Jozua Jaring sterrenchef van Ratatouille combineert zijn top gerechten met zijn Oostenrijkse helden
Week 3 - Bodega Esporao & Robert Poel* van restaurant Voltaire op Parc Broekhuizen Datum: maandag 2 augustus t/m zondag 8 augustus 2021 De top wijnmaker van Portugal van Bodega Esporao komt speciaal naar Nederland om zijn wijnen aan sterren chef Robert Poel’s gerechten te combineren. Terroirs uit het romeinse rijk worden ontkurkt van 2 tot en met 8 augustus
Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn. Dit monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Nu, ruim 350 jaar later, is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter.
De wijnarrangementen worden aangeboden vanaf € 45,-- en het daarop afgestemde vijfgangendiner is beschikbaar voor € 69,50.  Reserveren is mogelijk vanaf zaterdag 19 juni om 11.00 uur op www.wijnmakersenchefs.nl. De gasten zijn welkom op basis van de dan geldende Corona-maatregelen.
||||
||||
||||
||||