Afbeelding

Deze horeca apparatuur mag niet ontbreken in jouw restaurant

Restaurant
Bij het starten of opknappen van een restaurant, is de keuze voor de juiste horeca apparatuur van groot belang voor het succes van je bedrijf. De keuze in apparatuur is echter gigantisch, waardoor je het overzicht snel kunt verliezen. Over het algemeen geldt: online en in één keer al je apparatuur bestellen is het voordeligst. Welke apparatuur onmisbaar is voor in jouw restaurant, lees je hier!
Kook- en bakapparatuur Aan de basis van ieder kookproces, ligt kook- en bakapparatuur. Denk hierbij aan een (hetelucht)oven, frituurpan, grills en bakplaten, warmhoudapparatuur, een magnetron, koffiezetapparaat en broodrooster. Bij de keuze voor de juiste kook- en bakapparatuur, is het belangrijk naar de capaciteitsbehoefte van jouw restaurant te kijken.
Koel- en opslagapparatuur Koel- en opslagapparatuur bieden plek om apparatuur, keukengerei en ingrediënten te al dan niet gekoeld op te bergen. Denk hierbij aan een koelkast, koelvitrine, vriezer, opbergrekken- en stellingen, regaalwagens en (voedsel)bewaarbakken. Kies apparatuur die de hoeveelheid spullen en voedsel aan kan die het restaurant nodig heeft, evenals apparatuur die past bij de indeling van de keuken.
Voedselbereidingsapparatuur Afhankelijk van het menu van jouw restaurant, bestaat er uiteenlopende voedselbereidingsapparatuur om de bereiding te vereenvoudigen. Denk hierbij aan keukenmachines, (rvs-)werktafels, mixers en blenders. Voedselbereidingsapparatuur kan echter wel behoorlijk wat ruimte innemen. Denk dan ook goed na over welke apparaten je daadwerkelijk nodig hebt voor het bereiden van jouw menu.
Keukengerei Keukengerei omvat alles wat het keukenpersoneel nodig heeft om gerechten te kunnen koken en bereiden. Denk hierbij aan koksmessen, snijplanken, pannen, potten, mengkommen, gastronormbakken, keukentangen en serveerlepels. Het is belangrijk hier niet te zuinig mee te zijn; je wilt immers niet dat je personeel om voorwerpen moet gaan vechten.
Schoonmaakapparatuur Tot slot: schoonmaakapparatuur. Hygiëne is een essentieel onderdeel van een goed functionerend restaurant. Afhankelijk van de apparaten en oppervlaktes in jouw keuken, is er verschillende schoonmaakapparatuur beschikbaar. Denk aan een drie-compartimenten-gootsteen, vuilnis- en prullenbakken, emmers en schrobmachines, maar schaf ook microvezeldoeken, stofdoeken, dweilen, bezems en schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen aan.