Afbeelding
mecc-maastricht-restaurant

Vermaat Groep opent nieuw restaurant in congrescentrum MECC Maastricht

Restaurant
MECC Maastricht maakt bekend dat Vermaat Groep als beste is beoordeeld in de tender voor de uitbater van het nieuwe, nog te realiseren, restaurant in MECC Maastricht. Het winnende concept van Vermaat Groep sprong eruit vanwege de uitgebreide en zeer creatieve presentatie, met oog voor detail én duurzaamheid. Naast de exploitatie van de horecagelegenheid in het splinternieuwe congrescentrum dat in het voorjaar van 2021 geopend wordt, wordt Vermaat Groep ook de vaste cateraar voor congressen, beurzen en evenementen die plaatsvinden in MECC Maastricht. Vermaat Groep heeft jarenlange ervaring in de horeca- en retailmarkt en heeft bewezen expertise met catering voor verschillende doelgroepen en op alle niveaus. Bovendien sluiten de visies van MECC Maastricht en Vermaat Groep naadloos op elkaar aan: grensverleggende gastvrijheid bieden en continu verwachtingen overtreffen van gasten. MECC Maastricht biedt organisatoren uiteraard ook de mogelijkheid een andere cateraar te kiezen voor hun evenement.
MECC Maastricht & de campusomgeving MECC Maastricht en het congrescentrum specifiek zijn niet alleen van grote waarde voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar ook voor de verdere ontwikkeling en positionering van Zuid-Limburg als internationale kennisregio. Met het nieuwe restaurant, in het congrescentrum en daarmee in het hart van de Brightlands Maastricht Health Campus, creëert MECC Maastricht een plek waar kennis gedeeld kan worden en waar sociale interactie tussen de verschillende wetenschappelijke instellingen en bedrijven uit de omgeving kan plaatsvinden. Denk hierbij aan medewerkers, bezoekers en studenten van het MUMC+, Universiteit Maastricht, Brightlands Maastricht Health Campus en overige omliggende bedrijven. Zij kunnen hier zowel overdag als ’s avonds terecht voor een smakelijke kop koffie, een gezonde lunch, een gezellige borrel of een uitgebreid diner. Met het kwalitatief hoogwaardige aanbod en de gezellige ontmoetingsplek wordt een lang gekoesterde wens van de campusbewoners- bezoekers- en werkers ingevuld.
Totaalbeleving: kwaliteit, maatschappelijk verantwoord én gezond Het aanbod en de inrichting van het nieuw te realiseren restaurant sluiten perfect aan bij de missie van MECC Maastricht: hospitality beyond boundaries. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is hierin net zo belangrijk als economisch belang. De basis van het horecaconcept wordt dan ook gevormd door gezonde maaltijden van topkwaliteit met veel lokale ingrediënten en aandacht voor duurzaamheid. Tot slot draagt het restaurant ook bij aan de werkgelegenheid in de omgeving, aangezien alle nieuwe medewerkers actief worden geworven in de regio.
Maatschappelijke en sociale functie congrescentrum Bij de upgrade en uitbreiding van het nieuwe congrescentrum is een meer open karakter van het gebouw als doel gesteld. MECC Maastricht is niet langer een gesloten omgeving enkel gericht op directe klanten. MECC Maastricht vervult op de Brightlands Maastricht Health Campus zo ook een maatschappelijke en sociale functie, letterlijk en figuurlijk in het hart van de campus. “Na een zeer zorgvuldige pitch is op basis van het concept en de zeer uitgebreide presentatie, volledig in lijn met onze visie en ambitie, de keuze gevallen op Vermaat Groep. Een professionele partner waar we voor nu en de toekomst het volle vertrouwen in hebben en die de kwaliteit en creativiteit kan leveren om onze campus én onze organisatoren en bezoekers op de juiste manier en op het juiste moment te bedienen”, aldus Rob van de Wiel, Algemeen Directeur van MECC Maastricht.
Vermaat Groep Vermaat is in 1978 klein begonnen als delicatessenwinkel en is inmiddels uitgegroeid tot dé horecaspecialist in toonaangevende horeca + catering op maat. Buiten Nederland ontwikkelen zij ook unieke horecaconcepten in onder andere Duitsland, België en Frankrijk. ‘’In MECC Maastricht hebben we een partner gevonden die onze waarden omarmt, en waarmee we samen onze ambitie kunnen realiseren”, aldus Vermaat CEO Rick Zeelen.