Pure C? opent na een totaalrenovatie opnieuw haar deuren

Restaurant

Syrco Bakker, Sergio Herman en het voltallige Pure C team onthullen met veel trots en liefde hun recent gerenoveerde restaurant. De verbouwing van het Zeeuwse tweesterrenrestaurant in het Strandhotel te Cadzand-Bad heeft zo’n twee maanden in beslag genomen. In december werd de ruimte tot op de grond toe volledig afgebroken om nu – net voor het tienjarige bestaan – opnieuw gasten te verwelkomen.
Het interieur straalt een gastvrije ambitie uit en sluit meer dan ooit aan bij de visie, missie en kracht van het gerenommeerde restaurant. Zowel in de keuken als in de zaal staat de kwaliteit, het ambacht en de creativiteit centraal. Een bezoek aan Pure C is sinds dag één een unieke beleving die een ode brengt aan het proeven en delen van lokale en seizoensgebonden smaken.
© Chantal Arnts

“De keuzes die gemaakt zijn in het interieur volgen op de visie die we met Pure C hebben neergelegd. We hebben een omgeving gecreëerd waar onze Zeeuwse top producten en mijn pure keuken nóg beter tot zijn recht komt met respect voor het spectaculaire uitzicht en de unieke omgeving.” – Syrco Bakker
“Sinds de oprichting 10 jaar geleden is Pure C meer dan ooit een geliefde bestemming geworden. Syrco Bakker is bezig om zijn talent te verzilveren en zijn kookstijl spreekt – zeer terecht – bijzonder veel mensen aan. Afgaand op de reacties van onze gasten om Pure C in een paviljoen onder te brengen ben ik er van overtuigd dat we geslaagd zijn om zowel Syrco als Pure C het podium te geven dat beide verdienen!?” – Sergio Herman.
© Chantal Arnts
© Chantal Arnts

En niet alleen Syrco en zijn keukenpersoneel van Pure C worden beloond voor hun loyaliteit en vakmanschap. De jarenlange vaste sommelier Tim Theuns tilt zijn gastronomische wijn-spijs combinaties naar een nog hoger niveau nu hij beschikt over geklimatiseerde wijnkamers en twee nieuwe tailor-made wijn-meubelen. Niemand minder dan Gilo De Cooman – die eerder al zijn sporen verdiende bij De Karmeliet*** en La Durée** – verwelkomt met trots voortaan de gasten als nieuwe Maitre d’Hotel. En sous-chef Timothy St Aubin volgt Thomas D’hooghe op als rechterhand van Syrco. Thomas zal namelijk als één van de chefs restaurant Le Pristine opstarten in Antwerpen.
De renovatiewerken van Pure C namen 2 maanden in beslag. In de komende periode zal ook het terras in de duinen opnieuw worden aangelegd en de Private Dining ruimte – waar plaats is voor 14 gasten – worden ingericht.
 Pure C is open voor diner (woensdag t/m zondag) en lunch (vrijdag t/m zondag). Reserveren kan via de website: www.pure-c.nl of bellen met het Strandhotel: + 31 117 392110.