Dezelfde kwaliteit en nog beter, maar met een nieuwe naam|
Dezelfde kwaliteit en nog beter, maar met een nieuwe naam| |

SUCCESVOLLE BAR BISTRO BRAVOUR GAAT PER 1 JULI VERDER ALS DE GASTRONOUT

Horeca Algemeen

Per 1 juli zal op de gevel van de Dapperstraat 26 in Amsterdam-Oost de naam De Gastronout prijken in plaats van Bar Bistro Bravour. Maar waarom? De mooie inrichting, fijne gerechten, vrijgevochten en attente bediening en het terras, met zon tot laat in de avond, hebben voor populariteit binnen en ver buiten de buurt gezorgd. Maar nu gaat het roer nog geen twee jaar na de opening (in ieder geval qua naam) noodgedwongen om: enkele maanden geleden ontvingen de eigenaars tot hun schrik een brief van een Beverwijks restaurant met een enigszins gelijkende naam (Brafoer) waarin geclaimd werd dat de merkrechten voor deze naam bij hun lagen. Na vergeefse pogingen om tot een vergelijk te komen besloot de succesvolle Amsterdamse gastropub de negatieve energie naast zich neer te leggen, niet te procederen, en haar naam te veranderen in De Gastronout.
De naam Gastronout is gei¨nspireerd door de (g-)astronomische hoogstandjes van Chef Nout de Lange, die op termijn ook de verdere operationele scepter van zakenpartner Floris Harms (o.a. Bar Baarsch) zal overnemen. “We hebben besloten om van de gedwongen naamsverandering geen nood maar een deugd te maken en dit als een kans te zien om het concept verder aan te scherpen; het biedt mij alvast de mogelijkheid om de zaak meer naar eigen hand te zetten, wat op termijn terug zal komen in zowel interieur, beleving als nieuwe gerechten. En the sky is the limit!”, aldus (Gastro-)Nout de Lange.
Lokaal, duurzaam en seizoensproducten “De Gastronout blijft de ongedwongen bistro waar ons team onze gasten meeneemt op een avond uit, en de plek voor een uitgebreid diner of zomerse cocktail, met heerlijke klassiekers op de kaart zoals men van ons gewend is, maar met invloeden van ‘all over the world’ en met zorgvuldig geselecteerde wijnen.”
De Gastronout werkt nauw samen met gespecialiseerde vis-, vlees- en groenteleveranciers in hun streven vooral seizoensgebonden klassiekers aan te bieden, waarbij de nadruk ligt op zoveel mogelijk lokaal geoogste producten uit de moestuin. De menukaart zal zo een samensmelting zijn van herkenbare gerechten met een grote varie¨teit aan bereidingswijzen en duidelijke invloed van verschillende culturen als een spiegel van de Dapperbuurt zelf, uitgevoerd met de vaardigheid en liefde die Bravour ook kenmerkte.

DE GASTRONOUT bevindt zich op de Dapperstraat 26 aan Dappermarkt (hoek Dapperstraat/Von Zesenstraat) in Amsterdam-oost en is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor borrel en diner. Vanaf 18:00 uur is er volop parkeergelegenheid direct voor de deur. De zondag wordt bewust vrijgehouden voor het organiseren van verschillende bruisende festiviteiten en biedt tevens de mogelijkheid tot het afhuren voor prive´feesten, borrels en verjaardagen, zowel overdag als in de avonduren.
Tijdens de mooie dagen van het jaar kunnen bezoekers genieten van het grote terras rondom de zaak, dat plaats biedt aan zo’n 70 personen.
Voor meer informatie: www.gastronout.nl Volg ons ook op de socials @de_gastronout

Dezelfde kwaliteit en nog beter, maar met een nieuwe naam|