Honderdduizenden mensen worden geactiveerd in november meer plantaardig te eten
Honderdduizenden mensen worden geactiveerd in november meer plantaardig te eten

BN’ers Anita Witzier, Rutger Bregman en Teske de Schepper besparen 3.617.715 liter water in Veggie Challenge Teams battle

Horeca Algemeen

Antropoloog en bioloog Jane Goodall, presentatrice Anita Witzier en historicus Rutger Bregman zijn de nieuwe ambassadeurs van de Veggie Challenge-campagne van stichting ProVeg Nederland. Dit najaar - in het kader van de Nationale Klimaatweek - vindt de Veggie Challenge Teams battle plaats; een strijd tussen de ambassadeurs, de vier grote steden en organisaties door heel Nederland voor de meeste impact op het milieu. Alle teams samen hebben sinds oktober al 3.280 kg CO2-eq, 3.617.715 liter water en 6.245 m2 landbouwgrond bespaard, wat gelijk staat aan goed voor 27.000 km autorijden en 58.069 douchebeurten. En de challenge is nog niet voorbij. 
Coaching en impact meten
Burgers kunnen zich de hele novembermaand gratis aansluiten bij hun favoriete team om samen een maand minder vlees en meer plantaardig uit te proberen. Deelnemers worden uitgedaagd hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat, door met behulp van een app een maand lang minder vlees te eten. De klimaatvoordelen die dat heeft, zoals minder CO2-uitstoot, water- en landgebruik, worden automatisch bijgehouden. Eind november wordt duidelijk welk team het meeste heeft bespaard en de battle wint.
1 miljoen Nederlanders Via de campagne worden gedurende de maand november meer dan 1.000.000 Nederlanders bereikt. Steeds meer mensen willen gezonder en duurzamer leven en kiezen daarom voor minder vlees en meer plantaardig eten.
ProVeg biedt met de Veggie Challenge zowel die snelgroeiende, diverse groep flexitariërs en vega’s, als vleeseters een mooie uitdaging. De Veggie Challenge biedt namelijk voor iedereen een eigen challenge:


  • 30 dagen minder vlees
  • 30 dagen vegetarisch
  • 30 dagen plantaardig

Team Rutger Bregman Ambassadeurs als Anita Witzier, Rutger Bregman en Teske de Schepper vormen met hun volgers de grootste Veggie Challenge Teams ooit en strijden mee in de wedstrijd met de steden en diverse organisaties. Ook zijn er in winacties plantaardige foodboxen te winnen van vleesvervanger-producenten Vivera en Maza, die zelf ook meedoen met het hele bedrijf.
Minister Jetten vraagt aandacht voor de Veggie Challenge Teams battle Klimaatminister Rob Jetten noemde in de Tweede Kamer vorige week de Veggie Challenge Teams Battle als voorbeeld van ‘hele mooie initiatieven’ die tijdens de Nationale Klimaatweek in Nederland worden genomen om minder vlees te eten. Onder andere na zijn belofte om de campagne verder uit te lichten op de kanalen van de Nationale Klimaatweek zijn overheden, sportclubs, stichtingen en bedrijven door heel Nederland in actie gekomen en doen ze enthousiast (en competitief!) mee om duurzame verandering op de werkvloer in te zetten.
Meedoen met de Veggie Challenge Teams battle en aansluiten bij je favoriete team kan tot december op VeggieChallenge.nl/TeamsBattle2022.

De Veggie Challenge en de app zijn het hele jaar door gratis beschikbaar op VeggieChallenge.nl.