Afbeelding
horeca-marketing-horeca campagnes

Creatieve campagnes waar horeca aan verdient

Horeca Algemeen

Nieuwe advertising agency Moonshiners koppelt bedrijven aan horeca “Wij werken samen met de horeca als hun matchmaker richting adverteerders”, aldus Roos-Anne Bijen, die de advertising agency Moonshiners oprichtte. “In the great lock- down of 2020”, voegt ze daar aan toe. “Horecagelegenheden, evenementen en festivals kunnen zich aansluiten bij ons en verdienen geld aan de campagnes die wij bij hen uitzetten. En we zorgen dat de campagne altijd past bij de ambiance van de zaak of het event.”
“Het is zoals sportmarketing, alleen in plaats van bedrijven koppelen aan topsporters of sportclubs, koppelen wij bedrijven aan festivals en horecazaken”, aldus Roos-Anne. “hore- cagelegenheden en events komen dan in onze digitale database Emily. Met behulp van slimme filters matchen wij bedrijven met de horecazaken en evenementen waar hun doel- groep zich bevindt. Daar gaan we dan een campagne voor bedenken. De horeca-onderne- mer beslist zelf of hij de campagne wil, en zo ja, dan ontvangt hij ook een cashback.”
Het originele concept van Moonshiners bestaat uit bierviltjes. “Stel je het volgende voor”, begint Roos-Anne. “We hebben een student. Noem hem Floris. Floris staat met zijn vrienden in de kroeg, ontspannen genieten ze van hun biertje. Het viltje blijft aan het glas plakken, of Floris frunnikt aan bierviltjes als hij met iemand praat. Het bierviltje valt op bij Floris en het onderwerp van gesprek verandert naar de grappige advertentie op het viltje.”
“Het gaat inmiddels veel verder dan ludieke bierviltjes”, gaat Roos-Anne enthousiast verder. “We bedenken allerlei creatieve campagnes, die goed passen bij zowel de adverteerder als de horecagelegenheden. Van branded content op koningsdag tot campagnes met diverse restaurants uit dezelfde regio, van handdoeken in sportscholen tot servetten in de snackbar. Wij regelen de adverteerders, de horeca krijgt de toffe campagnes, waar ook nog aan ver- diend wordt. Moonshiners is niet alleen een advertising agency, we leven voor de horeca!”
Meer over de agency is te vinden op Moonshiners.eu