Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Horeca Algemeen
Snelle en veilige digitale betaalmethode voor horeca Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphone op de QR-code van de tafelsticker te richten, het tafelnummer in te vullen, eventueel een fooi aan te geven en te betalen. Vóór het afrekenen kun je al je bestellingen op je smartphone bijhouden, en ná het afrekenen kun je de bon downloaden én je rekening heel gemakkelijk splitten door je tafelgenoten direct een Tikkie betaalverzoek te sturen. Horecaondernemers krijgen met Tikkie Check een snelle en veilige digitale betaalmethode, waarbij het persoonlijk contact zo goed als behouden blijft.
  • Met Tikkie Check nu óók in horeca je bestelling betalen zonder tussenkomst van personeel
  • Gemakkelijk rekening splitten, fooi geven en alle bestellingen op smartphone binnen handbereik
  • Ruim 9 op 10 horecabezoekers zouden Tikkie Check bij vrienden en familie aanbevelen
Klanten en bediening enthousiast over nieuwe betaalmethode Tikkie Check is in het afgelopen jaar uitgebreid getest op een tiental horecalocaties in heel Nederland, waarbij ook meer dan 1.000 consumenten en 106 horecamedewerkers zijn ondervraagd. Klanten én horecapersoneel zijn enthousiast. Zo vinden consumenten (85 procent) het vooral een voordeel dat je in vergelijking met cash of pin veel sneller en contactloos kunt betalen, 91 procent van het horecapersoneel deelt deze mening. Ook zouden ruim 9 op 10 horecabezoekers Tikkie Check bij anderen aanbevelen. Plein4 in Eindhoven is een van de horecalocaties waar Tikkie Check is getest. “Onze medewerkers zijn erg te spreken over Tikkie Check, vooral op het terras en bij grote drukte”, vertelt Jordi Valk, eigenaar van Plein4. “Gasten hoeven niet lang op hun rekening te wachten en kunnen de ober tijdens het afrekenen toch gemakkelijk belonen met een fooi. Mijn personeel is hierdoor minder tijd kwijt aan het afrekenen en kan zo extra aandacht schenken en service verlenen aan de andere gasten. We hebben veel positieve reacties gekregen op de pilot en klanten willen graag met Tikkie Check kunnen blijven betalen nu we weer open zijn.”
Afrekenen in horeca makkelijker, leuker én veiliger Ook branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland ziet de voordelen van Tikkie Check. “Met de komst van Tikkie Check wordt afrekenen in horeca gemakkelijker en leuker voor gasten, medewerkers en ondernemers. Het is een goed functionerende en veilige digitale betaalmethode”, zegt Dirk Beljaarts, Algemeen Directeur van Koninklijke Horeca Nederland. “Nu de horeca weer open is, hebben horecabedrijven behoefte aan oplossingen die hun service aan gasten op een veilige manier vergroot. Tikkie Check zorgt ook onder de huidige omstandigheden voor een goede, snelle en veilige doorstroming in restaurants, cafés en op terrassen.”
“We hebben gemerkt dat veel consumenten Tikkie omarmen en dat zij op meer locaties behoefte hebben aan deze eenvoudige en leuke manier van betalen. Daarom zijn we steeds bezig met nieuwe ontwikkelingen en Tikkie Check is hiervan een goed voorbeeld”, vertelt Moreno Kensmil van Tikkie. “We hebben ervoor gekozen om Tikkie Check eerst uitgebreid te testen en goed te luisteren naar horecaondernemers en hun gasten. Veel consumenten vinden het prettig om veilig en contactloos te kunnen betalen nu de horeca weer open is. Met Tikkie Check kunnen consumenten nu zonder tussenkomst van de bediening afrekenen en de rekening eenvoudig onderling splitten, zoals ze van Tikkie zijn gewend. De bediening is op haar beurt minder tijd kwijt aan afrekenen en kan zo meer aandacht besteden aan de gasten.”
Tikkie Check is op dit moment al gekoppeld aan de kassasystemen MplusKassa, unTill en Vectron. Op korte termijn verwacht Tikkie met meer kassasystemen te kunnen koppelen.