NIEUW BUSINESS MODEL VOOR DE HORECA NA CORONA

Catering
Na de heropening van de horeca in Nederland zijn nieuwe tijden aangebroken. Creatief denken, efficiënte oplossingen en inspelen op de actualiteiten zijn belangrijker dan ooit voor de horeca. SAMSAM is een jong team van enthousiaste food- en marketing professionals die met een frisse blik naar de leverancierskant van de horeca en foodservice kijken. Wij geloven dat het ook als horeca leverancier belangrijk is om mee te bewegen en in te spelen op de veranderingen die plaatsvinden. Verras je gasten, werk slim en wees vooruitstrevend, dat is waar wij voor staan en bij helpen.
“Horecaleveranciers moeten zich aanpassen aan de grote veranderingen in de sector, SAMSAM biedt de gezochte flexibiliteit “
Vanaf juni 2020 is SAMSAM dé product leverancier die met een nieuw businessmodel horeca- en foodservice bedrijven op maat kan bedienen. SAMSAM werkt vraag gestuurd en dus geheel op maat. Zodra duidelijk is naar welke producten de klant op zoek is, gaat SAMSAM de producten sourcen bij een van de aan SAMSAM gelieerde productiekeukens. Gewoon van keuken naar klant zonder complexe en kostbare schakels, dat is waar wij voor staan.
“Moeilijke tijden voor de horeca vragen om hogere kostenefficiëntie in de keuken. Waarom alles vanaf scratch zelf bereiden als specialistische keukens dit (dag) vers deels voor je kunnen doen?”
SAMSAM biedt deels-bereide (demi-traiteur) producten aan. Deze kunnen makkelijk en snel geserveerd worden met een minimale bezetting in de keuken. Ook is SAMSAM gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige producten voor bezorgconcepten. Wij zorgen voor een efficiënte inkoop met een minimale derving en een consistentie kwaliteit, die ervoor zorgen dat je makkelijk kunt schakelen tussen drukke en rustige momenten. SAMSAM heeft verschillende specialistische keukens aangesloten en heeft daarom een zeer breed assortiment en kan als onafhankelijke partner met ieder horecabedrijf meedenken in food innovaties, van inspiratie tot aan calculatie. Echter één zaak staat bij ons centraal. Producten die wij verkopen moeten gemaakt worden van kwalitatief goede en verantwoorde grondstoffen en worden bereid in professionele keukens.
Wij zijn trots jou half werk te mogen leveren!
DEMI-TRAITEUR Het vernieuwde ‘halffabricaat’ anno 2020. Kwalitatief hoogwaardige, verse traiteur (producten) die reeds voor een groot deel zijn bereid, maar waar een chef wel nog zijn eigen twist aan dient te geven. Zoals we de traiteurs kennen voor de consument, maar dan voor horeca en foodservice.
“Eigenlijk heb ik SAMSAM opgezet om in te spelen op de schaarste van keukenpersoneel, maar de Corona Beperkingen hebben extra belang gegeven aan het verbeteren van de kosten efficiëntie van de horeca”
THE ‘WHY’ VAN SAMSAM
  • Jonge startup met een visie! En die kunnen we wel gebruiken aan de horeca leveranciers kant!
  • Fullservice product platform waar ambachtelijke producenten en de horeca elkaar kunnen vinden zonder belemmeringen zoals kostbaar transport en minimale volumes
  • SAMSAM werkt op basis van de behoefte van de klant en onderscheidt zich hiermee
  • Covert uiteenlopende productgroepen door de veelzijdige productiekeukens waar ze mee samenwerkt
  • Draagt bij aan een efficiënte inkoop met een minimale food waste en een consistentie kwaliteit
  • Denkt met de horeca mee van inspiratie tot aan calculatie. Zoveel meer dan een gewone leverancier
  • Specialisatie in producten die ook geschikt zijn voor bezorging. Deze markt groeit immers in een sneltreinvaart door het Coronavirus
UNIEKE WERKWIJZE Stap 1. We komen bij je op bezoek. En bespreken waar de behoefte ligt. Met welke demi-traiteur producten kunnen wij jou ontzorgen en hoe kunnen we jou adviseren?
Stap 2. We stellen product en prijs op maat voor je samen. Pas wanneer we weten waar jij precies naar op zoek bent gaat SAMSAM aan de slag. We gaan geschikte producten opvragen bij onze aangesloten keukens en stellen op maat prijzen samen.
Stap 3. We stemmen samen het bestel- en leverproces af. Op basis van jouw wensen, stemmen we samen het bestel en leverproces af. Focus bij het afstemmen ligt op eenvoudige logistiek en kosten besparen.