|
| |

Sir. James 101 en de opmars van de alcoholvrije cocktail

café

De alcoholvrije cocktail is aan een opmars bezig, merken ze ook bij Brand Captains. ‘Proosten met een alcoholvrije Gin Tonic, met bijvoorbeeld een takje rozemarijn en gekleurd rietje is toch een stuk leuker dan met een glas fris?’ stelt Rambert de Lange. Samen met Vincent Yilmaz is hij de bedenker en eigenaar van het alcoholvrije cocktailmerk Sir. James 101. 

Eind 2021 lanceerden ze Sir. James 101 Pink Gin Tonic. Ze hadden al de alcoholvrije Gin Tonic, het Bitter Aperitif en de Mojito. De drankjes zitten in een breed glazen flesje met makkelijke trekopening en smaken bijzonder aangenaam. 

De cocktailmarkt kon een impuls gebruiken Rambert: ‘Steeds meer mensen drinken minder of geen alcohol. Op biergebied zijn er mooie alternatieven, de cocktail-markt kon een impuls gebruiken. ’Vincent en hij sprongen drie jaar geleden in dat gat. ‘Wij bedenken de smaken en ontwikkelen die samen met een partner tot een drankje. Ons doel? Het zo goed mogelijk evenaren van de smaak van de alcoholhoudende cocktail.’ Dat ze dat goed lukt, bevestigen de gouden medailles die hun mixen onlangs in de wacht sleepten bij de Europe Wine & Spirits Trophy. ‘Drie keer goud voor alcoholvrije mixen die relatief kort bestaan, dat vinden wij een mooie prestatie. ’Vincent: ‘Met de drankjes van Sir. James 101 is upselling erg eenvoudig. De inkoopprijs is gunstig. Als je vier euro vraagt is dat een prima prijs, voeg je verse ingrediënten toe dan kun je zo nog een euro hoger gaan.’ 

Zet ze op de drankenkaart Horecaondernemers die aangeven geen vraag te zien naar alcoholvrije mixdranken, willen ze het volgende meegeven: ‘Gasten bestellen in veel gevallen van een drankenkaart, staat het daar niet op, dan vragen ze er niet naar.’ Dus zet Sir. James 101 op de kaart en kijk wat er gebeurt. ‘De bekende groothandels hebben onze drankjes in het assortiment. Wil je dat jouw groothandel dat ook doet? Vraag je contactpersoon om bij ons te bestellen.’ Sir. James 101 is verkrijgbaar in ruim 25 landen wereldwijd.

www.sirjames101drinks.com

|