Afbeelding
winterhalter-horeca-professionele vaatwasser

De nieuwe korventransportvaatwasmachine CTR van Winterhalter

café

(Meckenbeuren / Duitsland, januari 2020) – Vaatwasspecialist Winterhalter zet met de nieuwe korventransport- vaatwasmachine CTR opnieuw een maatstaf in de markt. Tijdens Horecava 2020 vond de wereldprimeur plaats van dit staaltje vakmanschap met hoge wascapaciteit bij compacte afmetingen. Dankzij het modulaire systeem kan de CTR eenvoudig ingepast, individueel geconfigureerd en ook achteraf uitgebreid worden.
„Compact moet de nieuwe vaatwasmachine zijn, omdat in de spoelkeuken meestal maar weinig ruimte ter beschikking is. Snel moet de nieuwe vaatwasmachine zijn, omdat de hoeveelheid vaatwerk op piektijden heel hoog is. Modulair moet de nieuwe vaatwasmachine zijn, zodat deze exact aan individuele wensen aangepast kan worden“, vat CEO en eigenaar van de Winterhalter Groep Ralph Winterhalter de eisen aan de ontwikkeling van de nieuwe korventransportvaatwasmachine CTR samen. „En natuurlijk is het voor onze klanten belangrijk dat de machine zuinig in het gebruik is.“ Het resultaat is de nieuwe CTR, die ondanks compacte afmetingen en ook bij grote hoeveelheden vaatwerk eersteklas wasresultaten levert.
Dat wordt onder andere gegarandeerd met behulp van een doordacht hygiëneconcept: naast het beproefde Winterhalter hygiënedesign is de vooraf instelbare hygiënemodus een van de innovatieve features. Daalt de tank- of boilertemperatuur onder de ingestelde waarde dan verlaagt de machine automatisch de transportsnelheid en verzekert zodoende hygiënisch wassen. „Dit wordt bevestigd door het hygiënecertificaat volgens DIN SPEC 10534. Met de CTR spelen onze klanten op veilig“, onderstreept Ralph Winterhalter. Maar ook de machineanatomie is consequent op hygiëne ontworpen: 180° draaibare deuren, diepgetrokken tanks alsook nieuwe, en in dit segment unieke, hygiënische tankelementen.

Productmanager Norman Kammler vult aan: „Ondanks de hoge transportsnelheid van maximaal 195 korven per uur is een economisch en milieuvriendelijk wassen gegarandeerd.“ Het schoonwaterverbruik bij het naspoelen kon namelijk met 50 procent verlaagd worden – naar een minimum van slechts 130 liter per uur. Daardoor daalt ook het verbruik van stroom en reinigingsmiddelen – wat de totale exploitatiekosten verder verlaagt. Bereikt wordt dat door de snelheidsafhankelijke regeling van de naspoel- waterhoeveelheid, die zich automatisch aan de actuele transportsnelheid en wassituatie aanpast. In het bijzonder bij krappe ruimtes zorgt het modulaire systeem van de CTR voor veel mogelijkheden voor klantspecifieke planning en daardoor voor veel flexibiliteit. Norman Kammler: „Een groot pluspunt van de CTR is de vrije configureerbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden van alle zones – mochten bijvoorbeeld de wensen van onze klanten achteraf wijzigen.“ Meer zekerheid en meer efficiency in de spoelkeuken: de nieuwe CTR kan via CONNECTED WASH met een computer of mobiele apparaten gekoppeld worden. Ralph Winterhalter: „Onze klanten hebben daarmee de mogelijkheid alle belangrijke bedrijfsgegevens consequent te analyseren en te beoordelen.“