Ontdek art’otel Zagreb: Een Meesterwerk van Kunst, Cultuur en Gastronomie geïnspireerd door Boris Bucan

BCBG Magazine
Amsterdam, 12 September - Vanaf Oktober is Zagreb een nieuwe hotspot rijker - art’otel Zagreb, het nieuwste juweel in de kroon van exclusieve reisbestemmingen. Dit meeslepende hotel, dat het allereerste in zijn soort is in Kroatië, omarmt de stad met een opwindende mix van kunst, cultuur en verfijnde gastronomie. Dit alles is verweven met het fascinerende erfgoed van de onvergetelijke kunstenaar Boris Bucan, wiens meest indrukwekkende creaties de muren van het hotel sieren.
De opening van art’otel Zagreb is niet alleen een viering voor Zagreb, maar markeert ook het 10-jarig bestaan van art’otel Amsterdam als een van de pioniers in de wereld van lifestyle hotels in de stad.
Gesitueerd in het bruisende stadscentrum, biedt art’otel Zagreb de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Met 110 kamers, een dakterras dat in 2024 wordt geopend, het culinaire paradijs YEZI, een spa en een overdekt zwembad, is art’otel Zagreb de ultieme hotspot voor stedentripliefhebbers. Gasten kunnen zich eveneens verheugen op een luxueuze spa met zwembad en een scala aan verwenbehandelingen van Gemology. Het hotel is een waar genot voor fijnproevers, met YEZI, een Pan-Aziatisch restaurant, en een panoramische rooftop bar die de zintuigen prikkelt.
Het artistieke concept van het hotel, ontworpen door het bekroonde interieurontwerpbureau Digital Space, omvat met zorg geselecteerde originele kunstwerken van de befaamde kunstenaar Boris Bucán, die speciaal voor het hotel is gekozen als Signature Artist. Geboren in Zagreb, behoorde Bucan tot de generatie kunstenaars van de Nieuwe Kunstpraktijk die interesse hadden in het combineren van beeldende kunst met nieuw beschikbare technologieën zoals fotografie, Polaroids, fotokopieën, film, video en grafisch ontwerp. Bucan’s werk wordt wereldwijd gerespecteerd, het is te zien geweest in het MoMA en de Tate, en nu wordt zijn gedurfde en kleurrijke stijl tentoongesteld in heel art’otel Zagreb. Zijn nalatenschap komt tot leven in de kamers en publieke ruimten, waar elke penseelstreek een verhaal vertelt en elke lijn een emotionele connectie creëert met gasten van over de hele wereld. Als eerbetoon aan Bucan’s opmerkelijke creatieve reis is art’otel Zagreb een canvas waar gasten in contact kunnen komen met het artistieke erfgoed van de kunstenaar en een emotionele band kunnen smeden met zijn unieke expressie.
Art en culinaire genialiteit komen samen in het adembenemende YEZI Restaurant & Teahouse, waar elke hap een nieuwe dimensie van smaak onthult. Geïnspireerd door Aziatische theehuizen, creëert dit eetparadijs een symfonie van smaken, waarbij pan-Aziatische gerechten worden gecombineerd met moderne presentatie. Van dim sum tot sashimi-salades, elk gerecht is doordrenkt met de culinaire visie van vooraanstaande chefs, waaronder Group Executive Head Chef Werner Seebach, bekend van de Londense hotspots Sushi Samba en Roka, Executive Chef Dino Kneževic en de geprezen Dim Sum Chef Tom Tian Hau Low. Deze culinaire meesters verheffen elk gerecht tot een meesterwerk op zich, terwijl gasten genieten van een levendige, sociale eetervaring waarbij de culinaire magie zich voor de ogen aan tafel ontvouwt.
Terwijl de zon ondergaat, komt art’otel Zagreb pas echt tot leven. Het betoverende dakterras, dat naar verwachting in het voorjaar van 2024 zal opengaan, biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Gasten kunnen nippen aan exquise cocktails en smullen van heerlijke hapjes terwijl de stad onder een oranje-roze gloed verdwijnt. Dit is meer dan alleen een bar op het dak; het is een panoramisch kunstwerk waar de skyline van Zagreb de achtergrond vormt van een onvergetelijke avond.
Of het nu gaat om vergaderingen in de inspirerende Creative Rooms, een ontspannende spa-ervaring doordrenkt met Gemology’s verfijnde aanraking, of een verfrissende duik in het overdekte zwembad - art’otel Zagreb biedt de ultieme escapade voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke mix van cultuur en comfort.
Met art’otel London Hoxton en art’otel Rome die binnenkort volgen in 2024, is art’otel Zagreb de stralende pionier van een nieuw tijdperk van luxe reizen in Europa. Stap binnen in een wereld waar kunst niet alleen aan de muren hangt, maar in elke vezel van het hotel leeft, waar cultuur en gastvrijheid hand in hand gaan en waar elke gast wordt uitgenodigd om deel uit te maken van een meesterwerk in beweging.