Afbeelding

50-jarig jubileum viert Yamazato in co-creatie met Ciel Bleu

BCBG Magazine
De Executive Chefs van Yamazato restaurant en Ciel Bleu restaurant creëren samen een 16-gangen Omakase beleving vol lef om te verrassen met een ongeëvenaarde westerse en Japanse smaakbeleving. 
3 tot en met 19 maart 2022 wordt er een uiterst exclusief Omakase menu bereidt door Yamazato en Ciel Bleu. Dit 16-gangen verrassingsmenu wordt dagelijks in co-creatie door de Chefs samengesteld ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Japanse restaurant Yamazato. In Europa ontving Yamazato in 2002 als eerste authentiek Japans restaurant een Michelinster. Beide sterrenrestaurants bevinden zich onder het hoge dak van Hotel Okura Amsterdam, dat dit jaar ook haar gouden jubileum viert. Voor het eerst in de geschiedenis maken de Chefs samen een culinaire creatie. Het menu telt maar liefst 16- gangen die met uiterste precisie op elkaar zijn afgestemd om te verrassen met een ongeëvenaarde smaakbeleving.
Om tot dit gastronomische hoogtepunt te komen, brengen de Michelinsterren Chefs eigen traditionele Japanse- en Westerse invloeden in. Het menu verenigt Japanse en Westerse haute cuisine op sensationele wijze. Dit komt terug in het bijpassende wijnmenu wat een afwisseling is van sake en wijn. Omakase is een artistieke manier van koken waarbij het menu voor iedereen een verrassing is. Een beperkt aantal gasten schuift aan de sushibar van Yamazato aan bij de Chefs en geven zich volledig over aan de deskundigheid van de Chefs. Zij laten zich op hun beurt verleiden en verwonderen door de ingrediënten van die dag. Tijdens de jubileumavonden verwelkomen de Chefs en beide teams de gasten persoonlijk in Yamazato. Om deze exclusieve en feestelijke gelegenheid nog intiemer te maken dan anders, is er plaats voor slechts 16 gasten per avond.
“Het is heel speciaal om het jubileum van Yamazato samen met Arjan te vieren met dit exclusieve Omakase diner”, vertelt Masanori Tomikawa, executive chef bij Yamazato. “Om onze 50ste verjaardag te vieren, willen wij iets unieks doen. We bestaan omdat onze gasten onze culinaire creaties op waarde weten te schatten. Dat is niet altijd vanzelfsprekend geweest. De authentieke Japanse keuken was 50 jaar geleden nog relatief onbekend in Nederland. Ik vind het een voorrecht dat ik aan die wieg heb gestaan en dat de Japanse keuken rijkelijk is omarmd. Gasten zijn al zo bekend met het Oosterse smakenpallet, dat we ze met dit verrassingsmenu uitdagen door een unieke combinatie met Ciel Bleu te laten beleven.”
Arjan Speelman, Executive Chef bij Ciel Bleu: “Niet alleen het jubileum van Yamazato is feestelijk. Ook het samenstellen van het menu is een groot creatief feest. Elke dag opnieuw! Letterlijk en figuurlijk nemen we een kijkje in elkaars keuken. Gedreven om er iets van de maken dat onze gasten niet verwachten en dat de smaakpapillen prikkelt als nooit tevoren. Heel bijzonder is het om samen met Tomikawa te werken. Met Yamazato heeft hij in Nederland geschiedenis geschreven. Yamazato is zelfs als enige Japanse restaurant in Europa  bekroond is met een Michelinster. Tel daar de twee Michelinsterren van Ciel Bleu bij op en stel je voor hoe onvergetelijk de jubileumavonden zijn.”  
“Yamazato is één van de parels van Hotel Okura”, aldus Michiel Roelfsema, General Manager bij Hotel Okura Amsterdam: “Ik ben trots dat we 50 jaar na de opening van Yamazato en het hotel dit jubileum op deze unieke manier vieren. Voor het eerst in de geschiedenis bereiden het team van Yamazato en Ciel Bleu samen een Omakase menu. Gasten zijn gelukkig al zo bekend met het Japanse smakenpallet, dat we ze met dit jubileummenu compleet verrassen door een unieke combinatie met Ciel Bleu te laten beleven. Al die jaren hebben Yamazato en het hotel de totaalbeleving van het Okura versterkt. In het Yamazato wanen gasten zich in Japan. In alle facetten ademt het de Japanse cultuur. Onze mensen maken hierin het verschil. De Japanse gastvrijheid; omotenasi, die proef je en beleef je. Ons jubileumjaar staat in het teken van The Art of Okura. Daar voegen we The Art of Omakase aan toe.” www.okura.nl/nl/omakase