Afbeelding

NIEUWE BOEK HANS VAN WOLDE NU IN DE WINKEL

BCBG Magazine

Het nieuwe boek van de bekende sterrenchef Hans van Wolde is vandaag verschenen onder de titel Brut, dat ben je zelf. Het boek, dat is uitgegeven door Brut172 en Chapeau Magazine, geeft een inkijk in het leven in een sterrenzaak en staat vol met oprechte verhalen die de lezer inzicht geven in alles wat Brut zo bijzonder maakt: leveranciers, ingredie¨nten, personen, verhalen en toekomstplannen.
In Brut, dat ben je zelf is uitgebreid aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van Hans van Wolde en daarmee Brut172. Zo komen de laatste jaren in Maastricht aan bod, en vertelt Van Wolde voor de eerste keer wat de aanleiding was om de Limburgse hoofdstad in 2018 vaarwel te zeggen.
Ook vertelt Van Wolde over zijn plannen voor de toekomst. Enerzijds zijn dat de uitbreidingen van Brut172; een boetiekhotel, lodges en een tweede restaurant, een moderne bistro. In dat tweede restaurant staat de klassieke Franse basis centraal: ,,Want dat is wat de nieuwe generatie chefs e´n gasten mist. Met dit nieuwe concept kan ik niet alleen goed scoren bij mijn doelgroep, maar ook de nieuwe generatie chefs wat meegeven.’’
Ondertussen zal er bij Brut172 in de komende jaren juist veel minder met vlees en vis gekookt gaan worden. Het sterrenrestaurant in Reijmerstok serveert momenteel nog 40% vlees en vis, 60% groenten, in de toekomst moeten die verhoudingen naar 80-20. ,,Als we met z’n alle in die scene gaan zitten, kunnen we de wereld al enorm helpen.’’ Die gedachte over meer vega vormt ook de rode draad door de 26 recepten uit de keuken van Brut172 die zijn opgenomen in het boek: voor een groot deel vegetarisch, liefst bereid met de kwaliteitsproducten van de leveranciers uit het Heuvelland – die elk ook een eigen plekje hebben gekregen in het boek.
Brut, dat ben je zelf is verkrijgbaar via www.brutdatbenjezelf.nl bij Brut172 en vanaf deze week ook bij de Nederlandse boekhandels.