|
| |

Unieke samenwerking tussen Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions

Horeca Algemeen

Donderdag 16 juni ondertekenden de Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions een unieke samenwerking. Beide foodpioniers gaan aan de slag met Wakame en Royal Kombu uit de Oosterschelde om hier een zeewierblend van te maken die direct toepasbaar is in de voedingsmiddelenindustrie. Daarmee geven ze zeewier een volwaardige plek in de voedselproductieketen.

Al jaren zijn ze er bij de Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions van overtuigd: zeewier is he´t product voor de toekomst. Beide bedrijven zijn pioniers op het gebied van de toepassing van zeewier in ons dagelijkse eten. “Wij zien volop kansen”, beaamt Ivar de Bruin, Chief Commercial Officer bij Seaweed Food Solutions. “Inmiddels weten we de meest bijzondere blends te maken van zeewier, waarmee we onze producten kunnen verrijken in zowel smaak als structuur.”
Uit de Oosterschelde Een overtuiging die de Dutch Seaweed Group deelt. “Zeewier is een enorm waardevol en duurzaam product voor zowel het leven boven als onder water”, vertelt Henk-Jan Bokhorst. “Het is bovendien een goede manier om als bedrijf je aantal foodmiles flink te verkleinen. We zien dat de consumenten steeds kritischer kijken naar de herkomst van het product op hun bord ligt. Wij staan voor gezond, duurzaam en lokaal zeewier uit onze eigen farm in de Oosterschelde.”
Boter, kaas en eieren Om ook de voedingsmiddelenindustrie kennis te laten maken met de unieke kansen van zeewier, bundelen beide partijen hun krachten. “De Dutch Seaweed Group voorziet ons van de mooiste Wakame en Royal Kombu, twee zeewiersoorten uit de eigen Oosterschelde”, legt Ivar uit. “Wij verwerken deze wieren tot direct toepasbare blends, zodat bedrijven zien en proeven hoe ze zeewier kunnen toepassen in hun productieproces. Ons doel is dat zeewier straks een net zo normaal Hollands ingredie¨nt wordt als boter, kaas en eieren.”
Voedsel van de toekomst Henk-Jan sluit zich hier volledig bij aan. “Zeewier is een duurzame grondstof, rijk aan vezels, mineralen en vitamines die je immuunsysteem en darmgezondheid stimuleren. Een grondstof waar we als bedrijf geen grond, zoet water en bemesting voor nodig hebben om het te produceren. Het zorgt ook nog eens voor extra biodiversiteit in het water. Daarmee is zeewier in alle opzichten een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon in de toekomst.”

|