|
| Papieren-rietjes-Paardekooper-veilig|logo-koninklijke-paardekooper-group-rietjes

Papieren rietjes van Paardekooper zijn ‘SUP-proof’ en veilig

Horeca Algemeen
Sinds afgelopen zaterdag gelden nieuwe regels voor het gebruik van plastic wegwerpproducten. Met de invoering van de Single Use Plastics-regelgeving (SUP-richtlijn) wil de EU de hoeveelheid plastic zwerfafval verminderen. Daarom mogen onder meer plastic rietjes met ingang van 3 juli niet meer in de handel worden gebracht. Papieren rietjes zijn ‘SUP-proof’, maar niet altijd veilig. Met alle rietjes die Paardekooper levert, kunnen consumenten wel zorgeloos en veilig van hun favoriete drankje genieten.
Na 3 juli mogen plastic rietjes niet meer in de Europese Unie worden geproduceerd of naar het EU-grondgebied worden geïmporteerd. Zo zullen deze producten uiteindelijk van de Europese markt verdwijnen. Als gevolg van de nieuwe regels mogen horeca-ondernemers:
  • Plastic rietjes die ze voor 3 juli van een producent hebben gekocht, gewoon opmaken.
  • Na 3 juli alleen nog plastic rietjes kopen van handelaren die geen producenten zijn.
Is de voorraad plastic rietjes op? Dan zijn papieren rietjes een handig alternatief. Deze producten zijn echter niet altijd veilig en kunnen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit blijkt onder meer uit testen van een laboratorium van de Zwitserse overheid (The Office for Consumer Protection and Veterinary Affairs for the Canton of St. Gallen) en een publicatie van de Europese consumentenorganisatie Bureau Européen des Unions de Consommateurs (BEUC).
Strikte wettelijke veiligheidseisen De papieren rietjes die Paardekooper levert, zijn wél safe. Koninklijke Paardekooper Group heeft als enige distributeur het zogeheten Charter of Trust for Paper Drinking Straws ondertekend. Onze rietjes voldoen dan ook aan alle criteria in dit vertrouwenshandvest van partijen uit de hele supply chain in de EU. Daarmee beantwoorden ze aan alle strikte wettelijke veiligheidseisen die in Europa aan papieren rietjes worden gesteld, inclusief die aan de onderdelen waarvan ze zijn gemaakt. Zowel die voor papier, als inkt en lijm.
Vierde generatie en CMO Lyanne Paardekooper: “Bij Paardekooper steunen we de Charter of Trust for Paper Drinking Straws van harte. Als leverancier van verpakkingen en reusables hechten wij grote waarde aan duurzaamheid en voedselveiligheid. We werken volgens de (inter-)nationale normen en richtlijnen. Onze kwaliteitsborgingsinspanningen zijn breed gecertificeerd volgens de strengste normen, zoals FSC, ISO 9001, ISO 14001 en BRC S&D. Door ons samen met alle andere schakels in de supply chain in de Charter of Trust te committeren aan de meest strikte wettelijke veiligheidseisen, kunnen we nog meer positieve impact maken. Want wij geloven dat echt duurzame en veilige oplossingen alleen in samenwerking met de gehele keten kunnen worden bereikt.”
|