Afbeelding

L1NDA en YoungOnes bieden oplossing voor personeelstekort horeca

Horeca Algemeen
Amsterdam, 4 mei 2021 - Er wordt gesproken over een groot personeelstekort wanneer de horeca weer volledig open mag. Dat scenario wordt geen werkelijkheid als het aan workforce managementplatform L1NDA en freelance platform YoungOnes ligt. Zij bieden vanaf eind mei een structurele oplossing voor de personeelstekorten, met een geïntegreerde tool waarin horecaondernemers (flexibel) personeel gelijktijdig kunnen plannen én boeken. Dit betekent dat er binnen het platform, naast het plannen van eigen medewerkers, ook onvervulde diensten direct kunnen worden ingevuld met uitzendkrachten van L1NDA en/of ruim 175.000 freelancers via YoungOnes. Beide bedrijven verwachten dat de horeca toe is aan deze nieuwe wijze van workforce management: alles op één plek.  
Zorgenkindje horecabranche De financiële onzekerheid in de branche zal met de heropening van de horeca niet direct voorbij zijn. Wim Jansen, CEO van L1NDA zegt hierover: “Veel horecaondernemers vrezen voor grote personeelstekorten. Dat is niet gek, want die waren er voor corona en de gedwongen sluitingen ook al. Veel horecamedewerkers zijn tijdens de crisis noodgedwongen iets anders gaan doen. Daarnaast zijn bedrijven niet zeker over hun voortbestaan en worden er vele nieuwe toetreders verwacht. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat bedrijven meer voordelen zien in het werken met een klein team en een grote flexibele schil. Het maakt hen flexibeler waardoor zij sneller kunnen op- en afschalen bij wisseling in drukte. Ook blijven de loonkosten die gemiddeld zo’n 27% van de omzet uitmaken, niet meer automatisch doorlopen in stille periodes.”
Flexibele schil Nu freelance platform YoungOnes (dat zich met haar eigen platform richt op het samenbrengen van vraag en aanbod in werk) verbonden is aan L1NDA, kunnen de 3.500 klanten van L1NDA selecteren en kiezen uit ruim 175.000 freelancers die graag aan de slag willen in iedere regio. “De oplossingen van YoungOnes en L1NDA sluiten goed op elkaar aan. Horeca en andere bedrijven kunnen straks efficiënter plannen met hun vaste team en een flexibele schil opbouwen op één platform. Dit bespaart hen veel tijd die zij liever aan hun gasten willen besteden.” zegt Wim.
Snelheid en gemak YoungOnes ziet L1NDA als een uitstekende partner om freelancers beschikbaar te stellen aan de horecabranche. Pim Graafmans, Managing Director van YoungOnes, licht toe: “Het grote voordeel voor een ondernemer is dat je met deze tool niet alleen je planning kunt maken, maar ook direct gaten in het rooster kan vullen. Snelheid en gemak voor de gebruiker staan voorop. Met onze samenwerking worden deze pijlers nog meer versterkt.”