Afbeelding

Nederlandse inbreng in de jury van The World Alcohol-Free Awards

Horeca Algemeen

Hooge Mierde 30-11-2022, Alcoholvrije dranken zijn inmiddels niet meer weg te denken in onze samenleving. De oprichters van de World Alcohol-Free Awards vonden het de hoogste tijd om een competitie op te richten, die zich specifiek richt op alcoholvrije dranken en gejureerd wordt door experts op het gebied van dranken zonder alcohol. Eind februari 2023 zal de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards gehouden worden in Londen. De jury wordt gevormd door kenners met een specifieke expertise op het gebied van alcoholvrije dranken, Mariëlle Timmermans uit het Brabantse Hooge Mierde is een van hen. 

Over Mariëlle Timmermans Mariëlle is een gepassioneerde expert en fijnproever van alcoholvrije dranken. Daarbij wil ze de topklasse alcoholvrije dranken beter beschikbaar maken voor het grote publiek en heeft daarom Amavine opgericht. Amavine is dé online alcoholvrije boetiek voor consumenten en bedient daarnaast ook nog de horeca. Mariëlle heeft veel ervaring met het proeven van onder andere alcoholvrije wijnen, gins en sterke dranken.

Mariëlle: “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de positie van alcohol in onze samenleving. Ik pleit niet voor een alcoholverbod, maar ik wil graag dat iedereen geniet, en dat kan ook zonder alcohol. Dat wil ik graag laten zien met Amavine, en ook nu ik onderdeel mag zijn van het jurycorps tijdens de World Alcohol-Free Awards. Ik hoop dan ook omver geblazen te worden door de meest fantastische alcoholvrije smaken en producten”.

Wat zijn The World Alcohol-Free Awards? The World Alcohol-Free Awards zijn een initiatief van Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist en redacteur.

De alcoholvrije categorie is momenteel sterk groeiende en daardoor het meest fascinerende deel binnen de drankenwereld: complex, dynamisch en altijd in beweging. The World Alcohol-Free Awards heeft de ambitie om het wereldwijde benchmark te worden voor de beste alcoholvrije dranken.

Zoals oprichter Chris Losh het beschrijft: “We voelden gewoon dat de tijd rijp was. De belangstelling voor alcoholvrije dranken is zo explosief gestegen – zowel bij consumenten als bij producenten – dat een competitie die de beste dranken beloont, iedereen zou helpen. En omdat de World Alcohol-Free Awards helemaal op alcoholvrije dranken is gericht, kun je volledig vertrouwen op de resultaten van de juryleden.”

Wat maakt The Alcohol-Free Awards uniek?


  • The World Alcohol-Free Awards is de enige competitie voor dranken, die uitsluitend gewijd is aan alcoholvrije dranken (maximaal 0,5%  alcohol en lager).
  • Het gehele proces: Van de indeling van de dranken, jurering tot de uiteindelijke prijzen, is volledig afgestemd op de specifieke behoeften van deze dynamische en snelgroeiende categorie.
  • De dranken worden gejureerd in verschillende categorieën afgestemd op de unieke diversiteit van de alcoholvrije markt: Van alcoholvrije sterke dranken tot mousserende theeën, van rode wijnen, bieren zonder alcohol tot alcoholvrije cocktails.
  • Alle alcoholvrije dranken worden beoordeeld door experts op het gebied van alcoholvrije dranken. Deze experts komen van over de hele wereld, van inkopers van supermarkten en retailers tot journalisten en influencers. Het zijn allemaal kenners die deze categorie volledig begrijpen, en ook vooruit kunnen helpen.
  • The World Alcohol-Free Awards gaat over het belonen van excellentie in het glas, maar dat is niet alles. Naast het uitreiken van medailles, worden er ook prijzen uitgereikt voor producten die inclusief zijn, goed voor de mens en planeet zoals biologische, veganistische, halal, glutenvrije en ethische producten of assortimenten.
  • De gouden medaillewinnaars worden op internationale beurzen getoond aan het grote publiek, waaronder Nablab in Amsterdam en de London Wine Fair.

De inschrijving voor producenten van alcoholvrije dranken is nog open. Kijk op https://www.worldafawards.com/ voor de procedure.