Afbeelding

Een directe bijdrage aan een duurzamere wereld

Horeca Algemeen
Als klant van ReFood levert u een directe bijdrage aan een duurzamere wereld. En daar hoeft u niets voor te doen, want ReFood biedt een volledige service waarbij uw volle container met voedselresten om wordt gewisseld voor een compleet gereinigde lege container. Vervolgens worden de organische resten in onze eigen biogascentrales tot duurzame energie en organische bemesting verwerkt.
ReFood heeft alles in huis om een uitstekende service te kunnen leveren voor het inzamelen van uw voedselresten. Wij beschikken over meerdere locaties, een modern wagenpark en een online plansysteem waardoor elk moment wijzigingen in de routeplanning kunnen worden doorgevoerd. We hebben altijd zicht op de daadwerkelijk gereden route en klanten kunnen door middel van een digitale handtekening tijd en datum accorderen.
De voedselresten worden vervolgens naar onze eigen biogascentrale vervoerd, waar er speciale stortplaatsen zijn voor keuken- en etensresten, onverpakte en verpakte levensmiddelenresten, bot- en vleesresten alsmede voor gebruikte frituuroliën. Na leging gaan de ReFood-containers door een „wasstraat“. Met hogedrukspuiten worden ze van binnen en van buiten gereinigd met heet water (65 graden Celsius) en biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. Als klant ontvangt u vervolgens zo vaak als u wenst een grondig gereinigde container voor de volgende lading voedselresten.
Alle organische resten worden in onze eigen biogascentrales vervolgens omgezet in duurzame stroom, milieuvriendelijke warmte en organische meststof, rijk aan mineraalstoffen, voor bemesting op akker en grasland.
Wilt u ook een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld en gebruik maken van onze service? Neem contact op via info-nederland@refood.nl of +31 318 830 275 of bezoek onze website www.refood.nl.