Horeko ontwikkelt tool om personeel coronaproof in te klokken

Horeca Algemeen
Horeko uit Amersfoort introduceert omstreeks 1 juni aanstaande een handige vragenfunctie voor haar inkloksysteem voor horecapersoneel. Met deze nieuwe tool kunnen horecaondernemers snel, efficiënt en zorgvuldig controleren of personeel dat inklokt aan de coronavoorschriften voldoet. “Een extra steuntje voor horecabedrijven om veilig te werken”, aldus Marvin van Dongen, CEO van Horeko.
Horeko is een innovatief bedrijf dat graag meedenkt met haar klanten. Met de nieuwe feature speelt de leverancier van software-oplossingen voor de horeca in op de coronaprotocollen die bij de heropening van de horeca op 1 juni van kracht zijn. Zo moeten horecaondernemers dagelijks aan de hand van een aantal vragen controleren of personeel geen coronasymptomen hebben. Deze vragenfunctionaliteit is als extra stap ingebouwd bij het inkloksysteem van Horeko.
Controlevragen bij het inklokken “Veel van onze klanten gebruiken onze touchscreen PC (Horeko Operator) om hun personeel te laten inklokken. Dit is het ideale moment om gelijk deze extra check te doen. Nadat een medewerker met vingerafdruk, pincode of RFID tag heeft ingeklokt, wordt door middel van de controlevragen gecheckt of ze aan de voorwaarden voldoen om coronaproof aan de slag kunnen”, legt Marvin van Dongen (CEO Horeko) uit. Ander bijkomend voordeel is dat de vragenprocedure meteen wordt geregistreerd.
Protocollen als basis De vragenfunctionaliteit oftewel triage voor medewerkers is waarschijnlijk al vanaf 1 juni toe te voegen aan het personeelsmanagementsysteem Employee Manager van Horeko. Deze nieuwe functionaliteit is een uitbreiding op het bestaande systeem.
De triage is gebaseerd op de checklist die werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland in haar coronaprotocol heeft opgenomen. Marvin van Dongen (CEO Horeko): “Vanzelfsprekend houden we de triage actueel op basis van de inzichten van het RIVM en KHN.”
Inspelen op actuele ondernemersvragen Horeko heeft sinds de uitbraak van het coronavirus in een snel tempo nieuwe toepassingen uitgerold voor haar bestaande en veelgebruikte software-oplossingen zoals Kitchen Manager (keukenmanagementsysteem) en Employee Manager (personeelsmanagementsysteem). Ze speelt daarbij direct in op actuele ondernemersvragen zoals het registreren van weggegooide voorraden of niet-ingeklokte uren in verband met de lockdown van de afgelopen weken.
Gratis en vrijblijvende demo Horeko is een leverancier van software-oplossingen voor de horeca ten aanzien van kostprijsberekening, menu engineering, HACCP, online roosteren en documentbeheer. Met deze tools helpt Horeko ondernemers om hun horecazaak meer winstgevend en efficiënt te maken. Via een gratis en vrijblijvende demo van 30 dagen, kunnen horecaondernemers kennis maken met deze software tools. De demo is aan te vragen op de website via: www.horeko.com/nl/demo.