Hygiene

Vorig jaar maart kwam de grote klap voor horecazaken: vanwege de uitbraak van het coronavirus moesten ze allemaal hun deuren sluiten. In de zomer mochten ze weer even open, maar sinds oktober is alle horeca opnieuw dicht.

Door de vaccinaties, is er hoop dat horecaondernemers hun zaken binnenkort weer kunnen openen. Maar de kans is groot dat, wanneer dat inderdaad het geval is, alles veranderd is. Want wat betekent het ‘nieuwe normaal’ voor horecazaken wanneer de pandemie achter de rug is? In dit artikel blikken we alvast vooruit, en geven we een aantal tips voor het corona proof maken van je horecazaak.

Zorg voor plexi schermen en desinfectiemiddelen
Waarschijnlijk is het straks eerder vanzelfsprekend dan uitzondering: plexi schermen, desinfectiezuilen, handgels… Je ziet ze nu al in winkels, waar consumenten eerst hun handen goed moeten ontsmetten voordat ze de winkel in gaan. Grote kans dat dit straks in de horeca ook het geval gaat zijn. Daarnaast kun je voor bijvoorbeeld aan de bar plexiglas kopen, zodat werknemers goed beschermd zijn.

Haal een voorraad mondkapjes en handschoenen in huis
Daarnaast zal het dragen van mondkapjes en handschoenen door medewerkers straks heel normaal zijn. Zorg daarom dat je er hiervan voldoende in huis hebt, zodat je nooit misgrijpt.

Zet een goed reserveringssysteem op
Mocht je dit nu nog niet hebben, zet dan een goed reserveringssysteem op. De kans is groot dat wanneer de horeca weer open mag, dit aan het begin alleen op basis van reserveringen gaat zijn. Er zal gewerkt gaan worden met tijdslots, zodat de rijen bij de deur niet te lang worden. Om misverstanden te voorkomen, is het dan ook belangrijk dat je een goed reserveringssysteem hebt.

Schrap het buffet
Heb je nu een restaurant waar gebruik wordt gemaakt van een buffet? Ga dan alvast nadenken over een alternatief. Waarschijnlijk mogen gasten straks namelijk geen eten meer opscheppen uit dezelfde borden en schalen, om besmettingen te voorkomen.

Kijk naar de mogelijkheden voor een herindeling
De 1,5-meter maatschappij zal nog lang in stand blijven. Dat betekent dat er waarschijnlijk minder gasten kunnen komen dineren, omdat de afstand tussen de verschillende tafels en stoelen groter moet zijn. Bekijk daarom nu alvast hoe je je zaak kunt herindelen zodat de 1,5-meter kan worden gehandhaafd.