youbahn-horeca-uitzendburo

De Nederlandse horeca heeft een extreem uitdagende tijd achter de rug. Nu de terrassen weer open zijn, is de vraag naar horecapersoneel flink gegroeid nadat 90.000 horecamedewerkers* uit de sector zijn gestroomd. Om de horeca te helpen biedt Youbahn aan horecaondernemers 30 dagen gratis gebruik van het uitzendplatform. Zo betaalt de ondernemer alleen de loonkosten van de ingehuurde medewerker en zijn er geen extra servicekosten aan verbonden. Op deze manier hoopt Youbahn een klein steentje bij te dragen

* Dat stelt FNV Horeca op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Uit onderzoek, uitgevoerd door Youbahn, is gebleken dat er sinds de coronacrisis meer behoefte is aan flexibel personeel. Dankzij flexibel personeel kan een ondernemer makkelijker lastminute op- en afschalen zonder aan hoge vaste personeelslasten vast te zitten. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe maatregelen afgekondigd worden die de horeca beperken, hoeft de horecaondernemer geen lonen door te betalen. En bij onverwachts mooi weer, is het mogelijk om op dezelfde dag nog extra personeel in te zetten.

Flexpool opbouwen zonder platformkosten
Daarom is Youbahn deze maand een grootschalige campagne richting horecaondernemers gestart waarbij de eerste 30 dagen geen platformkosten worden gerekend. Op deze manier kan de horeca zonder extra kosten, eenvoudig personeel opschalen en een pool van favoriete flexkrachten opbouwen. Horecaondernemers kunnen voor het invullen van diensten kiezen uit beschikbare krachten, veelal studenten, uit hun regio en selecteren op basis van ratings van eerdere opdrachtgevers.

‘De horeca heeft een verschrikkelijk lastige tijd achter de rug en kampen nog steeds met grote uitdagingen dankzij alle beperkende maatregelen. Door de horecaondernemers gratis gebruik te laten maken van ons uitzendplatform, willen wij een klein steentje bijdragen. We hopen hiermee natuurlijk dat veel ondernemers ervaren hoe prettig het is om goed flexibel personeel in te zetten, met behulp van ons uitzendplatform.’- Ard Huininga, directeur van Youbahn.

website Youbahn