Tussen maandag 6 september en zondag 19 september komen de beste internationale wijnmakers en de Nederlandse topchefs naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Zij slaan de handen ineen, waarbij de wijnmaker de gasten kennis laat maken met zijn stijl en trots, terwijl de topchef zijn vijfgangendiner afstemt op de keuzes van de wijnmaker. Italiaanse wijnmaker Franco Pedroni van Mezzacorona en sterrenchefs Menno Post en Tjitze van der Dam bijten het spits af op maandag 6 september, een week later is het de beurt aan het Chileense wijnhuis Montes met wijnmaker Eduardo Stark en sterrrenchefs Jeroen en Marleen Brouwers van restaurant de Loohoeve uit Drenthe. De vorige editie was binnen 5 dagen uitverkocht.

Het openplein van Het Scheepvaartmuseum wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een Chateau, waar de gasten welkom zijn op basis van de dan geldende Corona-maatregelen. De wijnmakers nemen hun kelderschatten mee. De wijnen zijn leidend. Opbouw en bijzondere wijnen van oude jaargangen maken het verhaal compleet, mede omdat de Chef zijn keuze voor de vijf gangen in overeenstemming is met de daarbij geserveerde wijn. Uiteraard is de stijl van de Chef wel terug te vinden in die keuze. Iedere week komt een nieuw duo naar Het Scheepvaartmuseum.

6 tot en met 12 september Franco Pedroni van Mezzacorona Italië & Menno Post* en Tjitze van der Dam.

Mezzacorona uit het Noord Italiaanse Alto Adige gebied. Bekend om haar Pinot Grigio, maar bovenal gespecialiseerd in bijzondere regionale druivenrassen als Lagrein en Teroldego Rotaliano. Menno Post van sterrenrestaurant Olivijn en private chef Tjitze van der Dam hebben een vijf gangen menu samengesteld op de wijnen

13 tot en met 19 september Eduardo Stark van Montes Chili & Jeroen en Marleen Brouwers van sterren restaurant de Loohoeve

De topwijnmaker van het Chileense wijnhuis Montes is speciaal naar Nederland komen vliegen om zijn kelderschatten in combinatie met de gerechten van sterren chefs Jeroen en Marleen Brouwers te presenteren. Icoon wijnen van bijzondere terroirs van Chili worden ontkurkt van 13 tot en met 19 september.

Het Scheepvaartmuseum uit 1656 werd ontworpen als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was.

De wijnarrangementen worden aangeboden vanaf € 55,- en het daarop afgestemde vijfgangendiner is beschikbaar voor € 69,50.

Reserveren is mogelijk op www.wijnmakersenchefs.nl