We staan hier bij jullie nieuwe fabriek in Werkendam. Vertel een iets over jezelf en over Oiltrade.
We zijn in 2008 begonnen met het leveren van doosjes zonnebloemolie aan klanten in de regio Rotterdam.  Dat werden al snel pallets. En de pallets werden al snel volle vrachtwagens. We zijn gestart in Bergschenhoek waar ik een kleine loods huurde. Die was al snel te klein. Bleiswijk was de volgende stap. Maar ook daar groeiden we al snel uit onze jas. In Giessen (Brabant)  konden we ruimte huren bij onze vervoerder. Daar hebben we 8 jaar gezeten en hebben een behoorlijke groei doorgemaakt. Om ons voortbestaan te garanderen moesten we wel een fabriek bouwen met moderne afvulmachnies en een professionele tankopslag.

Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen?
Allereerst is het natuurlijk teamwork. We proberen een team van professionals te bouwen, elk met zijn of haar eigen specialiteit.  We hebben frituurolierecepten ontwikkeld samen met afnemers en specialisten. We hebben ons ontwikkeld op de kwaliteit van de producten maar ook op de kwaliteit van de organisatie. We waren al snel gecertificeerd. Zonder een kwalitatieve borging van bedrijfsprocessen is het tegenwoordig niet mogelijk aan te sluiten bij de grotere partijen in binnen- en buitenland. Dat hebben we onder controle en dat hebben onze klanten ook in de gaten.

We zien veel bedrijvigheid. Tankauto’s rijden af en aan? Wat zijn de vooruitzichten voor de komende jaren?
We ontwikkelen ons als platform voor plantaardige eetbare oliën. Vanaf het moment dat we in april 2021 zijn begonnen, hebben we er veel omzet bijgekregen.  Diverse partijen die hun private label frituurolie hier laten afvullen. Vooral de verpakkingsmogelijkheid in bag in box – populair vanwege de milieuvriendelijke verpakking – laat een sterke groei zien. Verder voorzien we de voedingsindustrie van diverse soorten plantaardige olie in bulk of in IBC’s van 1000 Liter.

Waar kunnen we jullie klanten vinden? En waarom kopen die bij Oiltrade?
De klantengroepen die we bedienen zijn horeca , foodproducenten en exportklanten. In de horeca bedienen we met name de horeca-groothandel met speciale soorten frituurolie, zowel onder het eigen merk Summum als onder private label. De voedselproducenten worden beleverd in tankauto’s of in 1000 Liter tanks. Bij de export zien we dat door elkaar lopen. De expertise van Oiltrade is een belangrijk argument om zaken met ons te doen. We weten hoe de hazen lopen en volgen de markten continu: we zitten er bovenop. We houden voorraad zodat we snel kunnen reageren. En wat in elke business belangrijk is , is bij Oiltrade vanzelfsprekend: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.