bezorging-giant-bezorgfiets

“De bezorgfiets is robuust. En de service van de lokale fietsspecialist is uitstekend.” JutterClub, een horecacollectief in Den Helder, maakt naar grote tevredenheid gebruik van de elektrische Deliver-E+ van Giant. “Door de achterliggende leaseconstructie borgen we de continuïteit van het bezorgproces”, zegt ondernemer Tino Kerdijk.

JutterClub is een samenwerking tussen tientallen lokale restaurants en horecazaken in Den Helder. Het doel daarvan is de lokale economie te stimuleren. Consumenten die online eten bestellen, krijgen een lokaal bereide maaltijd. Er zit een spaarsysteem aan vast, waardoor consumenten telkens worden geprikkeld om meer bestellingen te plaatsen.

Goed onderhouden fietspark
Het bezorgteam van JutterClub beschikt sinds drie maanden over vijf Giant Deliver-E+ fietsen. Deze e-bikes zijn via Giant B2B Lease aangetrokken. Giant B2B Lease is een gezamenlijke propositie van Giant en BNP Paribas Leasing Solutions die door lokale fietsenzaken wordt aangeboden. JutterClub heeft de leasedeal bij Bikestore Den Helder afgesloten. De plaatselijke specialist garandeert voor een vast bedrag per maand voor dat het fietspark altijd in perfecte staat verkeert. Checks en verzekeringen zijn inbegrepen.

Volledige ontzorging
“De voordelen zijn behoud van liquiditeit en de ontzorging van onze organisatie”, zegt Kerdijk. “We brengen de maaltijden rond met de robuuste e-bikes die ontwikkeld zijn om veel kilometers te maken. Giant is een gerenommeerd merk, dat geeft vertrouwen. Ik vind dat we het voor snelle bezorging verplicht zijn om met kwalitatief hoogwaardige fietsen te werken. Daarbij worden we gedekt door de service van Bikestore Den Helder. Is er een probleem, dan kunnen we altijd op de kennis en kunde van de specialist terugvallen.”

Blind vertrouwen
De relatie met de lokale fietsenzaak is uitstekend. “Toen we voor de keuze stonden, adviseerde Bikestore Den Helder om voor Giant B2B Lease en deze fietsen te kiezen. Dat advies hebben we aangenomen”, zegt Kerdijk. “Inmiddels werken we nauw samen. In Den Helder hebben we een loods waarin de fietsen staan, de fietsenmaker heeft daar een sleutel van – we vertrouwen onze partner blind, het is net een dorp hier. Is er wat, dan lost de specialist het op. We hebben echt het gevoel dat de mensen daar een paar stappen extra zetten, zodat wij altijd door kunnen.”

Duurzame straathelden
Voor consumenten die via JutterClub een maaltijd bestellen, zijn de fietsbezorgers inmiddels een bekend, gewaardeerd fenomeen. “Toen we laatst bij een vaste klant met een auto in plaats van een fiets kwamen voorrijden, kregen we te horen: ‘Wanneer gaat die vieze diesel eruit?’ Ons doel is om steeds meer en zo veel mogelijk maaltijden op een groene manier te zorgen. Daarbij proberen we van onze fietsbezorgers de nieuwe, duurzame ‘straathelden’ maken. Net zoals de behulpzame postbodes op de fiets dat altijd zijn geweest.”

Deliver-E+: geknipt voor bezorging
“De Giant Deliver-E+ is gewoon een topfiets, zeker voor bezorgdoeleinden. Er valt niets op aan te merken. De motor is krachtig, de accu zorgt ervoor dat je lange afstanden kunt maken en de belt drive is vrij van onderhoud”, zegt Elise Bruin van Bikestore Den Helder. “De Giant Deliver-E+ kun je voor en achter uitbreiden met transportdragers. Dat vergemakkelijkt de maaltijdbezorging.”

Giant B2B Lease: een totaalpakket
De leaseconstructie van Giant en BNP Paribas Leasing Solutions beslaat 36 maanden. Voor een vast bedrag per maand zijn (horeca)ondernemers verzekerd van servicebeurten en een jaarlijkse check door de lokale fietsenmaker. Ook de verzekeringen zijn inbegrepen. Desgewenst kunnen aanvullende accessoires meegenomen worden in het leasepakket. Daarbij gaat het onder meer om transportdragers en een extra EnergyPak-accu voor een nog grotere actieradius.