Het nieuwe menu van de Italiaanse hotspot is samengesteld door de nieuwe chef-kok: Giacomo Tasca en brengt traditioneel en authentiek Italië naar Amsterdam Zuid 

Deze lente en zomer neemt chef-kok Giacomo Tasca je mee naar authentiek Italië met zijn allereerste menu bij TOZI. Verwacht een menu waar traditie en smaak samenkomen. Met Giacomo’s jarenlange ervaring in fine dining ben je bij hem aan het juiste adres voor een avondje genieten met vrienden en familie in het huiskamer van Amsterdam Zuid.

Het nieuwe seizoensmenu van TOZI
Het menu bevat echte klassiekers zoals Veal Milanese, Calamari Fritti en Lamb “scottadito” met pappa al pomodoro. Dat laatste is vernoemd naar de Italiaanse term ‘scottadito’ wat ‘verbrande vingers’ betekent. De lamb chops zijn namelijk zó lekker dat het niet te weerstaan is om ze sissend heet, rechtstreeks van de grill en met dus met brandende vingers te eten.
Nieuwe chef-kok: Giacomo Tasca
TOZI is trots hun nieuwe chef-kok met het publiek te mogen delen: Giacomo Tasca. Oorspronkelijk afkomstig uit Rome, brengt Giacomo jarenlange kennis, passie en ervaring met zich mee naar TOZI. Met een achtergrond van 20 jaar in fine dining in luxe hotels en restaurants, heeft zijn liefde voor koken hem van Rome naar Bermuda, Londen, Parijs en uiteindelijk naar Amsterdam gebracht. Met de passie om zijn gerechten naar een hoger niveau te tillen, ligt zijn kracht in de eenvoud van ingrediënten en het behouden van geliefde tradities.
Geliefde gerechten met herinneringen 
Giacomo is bij het samenstellen van het menu dichtbij zichzelf gebleven. Zo gebruikt hij enkel de beste lokale producten en verwerkt hij deze tot heerlijke gerechten. Enkele daarvan, waaronder de de Chargrilled Wild Sea Bass met Salsa Verde, worden aan tafel afgeserveerd om de interactie tussen de gasten en de open keuken te stimuleren. Een nieuwe klassiek pastagerecht op de kaart is de Spaghetti chitarra met Amatriciana saus. Dit pastagerecht met Guanciale is het meest karakteristieke ingrediënt uit Amatrice en is een vertaling van Giacomo’s jeugdherinneringen aan de zomer met zijn oma.
TOZI: de Italiaanse huiskamer van Amsterdam Zuid
Wat Giacomo het meest aan TOZI aantrekt is de
cozyness

die de restaurant uitstraalt en het huiselijke gevoel dat het met zich meebrengt. Het is de interactie met de open keuken en het eten delen met je geliefden wat TOZI zo geliefd maakt en waardoor gasten terugkeren. Giacomo wil de interactie met de buurt, Amsterdam Zuid, nieuw leven inblazen en relaties met bestaande TOZI liefhebbers blijven ontwikkelen. Ook wil Giacomo graag verder bouwen aan de onderlinge samenwerking tussen het TOZI-team op de vloer, in de keuken en aan de bar, omdat dat is wat TOZI zo speciaal maakt: dé huiskamer van Amsterdam Zuid.

Ook leuk is dat Giacomo en het team, geïnspireerd door de seizoensgebonden menu’s die hij in Italië had, het menu ongeveer elke 3 maanden zullen veranderen om zo seizoensgebonden mogelijk te blijven. Ze zijn nu dus al druk bezig met het zomermenu!