Boordevol prachtige vissen en schaaldieren

Met de ‘Vis van de Maand’ kalender 2022 brengen we verschillende vissen en schaaldieren bij de Nederlandse consument onder de aandacht. De kalender staat grotendeels in het teken van Noordzeevis. 

De ‘Vis van de Maand’ wordt steeds meer een begrip en wordt niet alleen opgepikt door de visdetailhandel. Ook media en online foodies haken hierop in. ‘Wanneer je in een bepaalde maand bij herhaling aandacht gevestigd ziet op één vissoort: bij de marktkraam, in de supermarkt, bij de groothandel, in een restaurant of in de media, vergroot dit de attentiewaarde voor die vissoort’, stelt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. ‘Onbekend maakt onbemind, reden waarom steeds meer informatie wordt verstrekt over de vele soorten die de Noordzee als gezonde voeding te bieden heeft’. 

De kalender ‘Vis van de Maand’ 2022 is door het Nederlands Visbureau opgesteld. Hierbij is rekening gehouden met de wens van vertegenwoordigers uit de aanvoersector, handel en verwerking en detailhandel met als gemene deler: vis uit de Noordzee. Daarnaast wordt gekeken naar zaken als duurzaamheid en certificering maar ook naar commercieel belang. Maandelijks wordt een vis- of schaaldierensoort uitgelicht door tal van ondernemers uit de visketen en daarbuiten. Dit zorgt voor een synergie-effect in collectieve aandacht voor een bepaalde vis- of schaaldierensoort.  

Het Nederlands Visbureau introduceert de kalender ‘Vis van de Maand’ al enkele jaren om telkens een andere soort van het hele palet aan vis, schaal- en schelpdieren onder de aandacht te brengen. Het pakket bestaat niet alleen uit een kalender maar ook uit receptenboekjes en displaymateriaal. Steeds meer partijen hanteren de ‘Vis van de Maand’ als leidraad voor hun eigen activiteiten.