rentokil-wespen-bestrijding

Aan het eind van het zomerseizoen denken we allemaal dat de zomerinsecten onze gasten en medewerkers niet meer lastig vallen. Helaas is het tegenovergestelde waar.
Vanaf augustus zijn wespen agressiever dan ooit. De wespen zijn klaar met het bouwen van hun wespennest en gaan op zoek naar voedsel. Vooral in tuinen en op terrassen bezorgen ze dan veel overlast. Ze komen af op zoetigheid zoals fruit, snoep, sapjes, ijs en frisdrank. Ook worden ze aangetrokken door felle kleuren. Probeer deze kleuren zoveel mogelijk te vermijden bij de inrichting van uw terras en bedrijfskleding.

Wespen steken als verdedigingsmechanisme. Ze gebruiken hun angel om vijanden en andere insecten die een gevaar vormen te waarschuwen. Er is maar weinig voor nodig om ze te laten steken. Hun angel blijft niet in het slachtoffer achter, dus ze kunnen meerdere keren steken. Iets wat je bij wespen zeker niet moet doen, is ze doden in de buurt van een nest of andere wespen. Het gif in wespen bevat een feromoon dat ervoor zorgt dat andere wespen agressiever worden.

Om wespen te voorkomen helpt het om afvalbakken goed af te sluiten en tafels snel af te ruimen.  Blijft de overlast van wespen aanhouden, ga dan op zoek naar de locatie van het nest. Veel voorkomende plekken waar een wespennest wordt aangetroffen zijn, onder dakgoten en dakranden, in stootvoegen, gaten in de grond, in struiken en in boomstronken. Ga niet zelf een wespennest bestrijden, maar laat een professionele ongediertebestrijder deze klus snel en veilig voor u klaren. Meer informatie vindt u op www.rentokil.nl/zomerinsecten of maakdirect een afspraak voor het bestrijden van een wespennest via www.wespenonline.nl

wespkopie