Het EK Vrouwen voetbal komt er aan! Het vertonen van voetbalwedstrijden heeft toegevoegde waarde voor jouw horecabedrijf: het biedt ontspanning, amusement en gezelligheid.

Indien je in jouw zaak of tijdens een evenement tv-beelden vertoond, heb je hiervoor toestemming nodig van de rechthebbenden van deze programma’s. Denk bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden of andere (sport)uitzendingen. Stichting Videma regelt, namens de rechthebbenden, jouw licentie en zorgt ervoor dat de rechthebbenden hun rechtmatige vergoeding ontvangen.

Wat doet stichting Videma?
Stichting Videma behartigt de belangen van meer dan 4.600 auteursrechthebbenden, zoals programmaontwikkelaars, scenarioschrijvers, regisseurs en acteurs, waarvan de programma’s worden uitgezonden op de Nederlandse publieke en commerciële zenders. Als in de horeca de tv aanstaat heeft de rechthebbende recht op een vergoeding, ook bij het evenementmatig vertonen van tv-programma’s hebben zij recht op een vergoeding. Er is dan ook altijd toestemming van de auteursrechthebbenden nodig voor dergelijke vertoningen.

Stichting Videma behartigt de belangen van de rechthebbenden en heeft het mandaat om licenties af te geven voor het vertonen van alle programma’s die worden uitgezonden via de belangrijkste Nederlandse publieke en commerciële omroepen. Het betreft toestemming voor doorgifte en groepsvertoning van alle programma’s die worden uitgezonden op de kanalen: NPO1, NPO2, NPO3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTLZ, SBS6, SBS9, NET5, Veronica, Disney XD, Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en TLC. De rechten op deze programma’s berusten bij omroepen (voor zover zij zelf eigenaar zijn van de programma’s die ze uitzenden) en producenten.

EK Vrouwen voetbal
Van 6 juli 2022 tot en met 31 juli 2022 is het EK vrouwen. Het is, na ruim twee jaar, eindelijk weer mogelijk om dergelijke sportwedstrijden met elkaar in de horeca, op een plein of tijdens een festival te kijken. Ga jij het EK vertonen? Neem dan contact op met Videma en vraag tijdig jouw (evenementen)licentie aan, zodat je zeker weet dat jij alles correct hebt geregeld.

Voordelen als lid van een brancheorganisatie
Leden van een brancheorganisatie waarmee Videma een overeenkomst heeft afgesloten, kunnen aanspraak maken op de overeengekomen brancheverenigingskorting. Hierover kun je bij Videma of bij de brancheorganisatie meer informatie inwinnen.

Op www.videma.nl kan je meer informatie vinden.