Wagging Finger Distillery is recht door zee, no-nonsense gecombineerd met een typisch Nederlandse twist. Klassieke distillaten, maar ook verrassende experimenten en een gezonde dosis burgerlijke ongehoorzaamheid.

Eigenaar Erik Molenaar is inmiddels ruim anderhalf decennia actief in de drankenwereld en sinds zes jaar ook eigenaar van een eigen distilleerderij.  Kleinschalig, flexibel én goed in staat om in te spelen op specifieke eisen van een klant. Want niet alleen het eigen merk “Wagging Finger” ziet in de distilleerderij het levenslicht, ook steeds meer anderen zien in Wagging Finger een perfecte partner voor de productie van bijzondere dranken. In 2021 was het De Librije die de samenwerking aanging voor de productie van hun Botanical Spirits; Revenge en Rumour. Een intensieve samenwerking die leidde tot twee producten waarin de signatuur van zowel Erik Molenaar als Jonnie en Thérèse Boer goed herkenbaar is. Molenaar zag het als een mooie waardering dat de top van culinair Nederland hem uitkoos voor de co-productie. Dit jaar leidde een kennismaking met TV-chef en kookboekenschrijfster Yvette van Boven tot de productie van haar Wild Woodland Gin. En zo zijn er nog verschillende restaurants, slijterijen en wellness-centra die hun specifieke product door Molenaar laten maken. 

 

In het marketinggeweld van de grote merken is het moeilijk om als klein merk opgemerkt te blijven worden. Molenaar zegt: “Private Label is voor ons een perfect middel om producten te maken waarin de omloopsnelheid relatief hoog is. Als de eigenaar van een restaurant of bar zijn eigen Gin-recept heeft en daarmee vrijwel alle G&T’s schenkt die worden besteld, dan gaan er heel wat flessen doorheen. Marketingtechnisch is er niets eenvoudiger…het is immers een “eigen” product. En daar kan geen ander merk tegenop”. Ook hotels kunnen terecht voor een eigen “signature” recept (Gin, Rum, Genever etc.), dat vanaf relatief kleine oplagen al geleverd kan worden. 

Molenaar: “We hebben er heel bewust voor gekozen om kleine oplages realiseerbaar te maken waarbij de marges voor alle betrokkenen uitstekend zijn.  We bewegen ons immers niet op de bulkmarkt waar de prijs het enige argument is”. 

En door de opgedane ervaring liggen de opstartkosten laag. “Wanneer iemand het wiel opnieuw wil uitvinden dan mag dat. Dan huur je de distilleerderij voor twee weken af en beginnen we helemaal bij nul. Erg leuk, maar erg kostbaar! We hebben inmiddels zoveel basis-recepten en ervaring opgedaan dat het variëren, met die recepten en het ombuigen naar een eigen signatuur door het toevoegen of weglaten van een aantal specifieke ingrediënten, relatief eenvoudig is. Het resultaat is echter iedere keer weer een écht ander en eigen product”.

Interesse gewekt?
Neem contact op:
info@waggingfinger.com
of 06 – 81 50 05 77