– De Lindehof in Nuenen heeft een wereldprimeur

Soenil Bahadoer, eigenaar en chef-kok van tweesterrenrestaurant de Lindehof in Nuenen, schenkt in december de befaamde Champagne Bollinger R.D. 2008 per glas in zijn restaurant. Bahadoer is al jaren ambassadeur van dit fameuze Champagnehuis uit Aÿ.

R.D. staat voor Récemment Dégorgé. De assemblage van deze vintage uit 2008 bestaat uit 71% Pinot Noir en 29% Chardonnay. In totaal zijn er 18 cru’s te vinden in de blend, voornamelijk Aÿ en Verzenay voor Pinot Noir en Le Mesnil-sur-Oger en Cramant voor Chardonnay. De gisting vindt volledig plaats in eikenhouten vaten. Bollinger R.D. wordt al een paar maanden nadat hij is gedégorgeerd verkocht, met een zeer lage dosage, bekend als “extra brut”, van slechts 3 gram suiker per liter. De recente dégorgement garandeert de opmerkelijke frisheid van deze grote champagne. De R.D. 2008 heeft veertien jaar gerijpt voor hij gedégorgeerd werd en is pas in april 2023 op de markt gekomen.

De Champagne Bollinger R.D. wordt slechts enkele malen per decennia in zeer beperkte oplage gemaakt. Alleen in de allerbeste oogstjaren worden de allerbeste grand-crudruiven voor de R.D. geserveerd. Bollinger R.D. is dan ook zeer exclusief en het aanbieden ervan per glas is een wereldprimeur.

Deze prachtige rijpe champagne sluit naadloos aan op de Surinaams-Hindoestaanse keuken van “Spicy Chef” Soenil Bahadoer. Importeur Verbunt Verlinden uit Tilburg is trots op deze samenwerking en kijkt met spanning uit naar de ongetwijfeld indrukwekkende combinaties van Bahadoers smaken en Bollingers bijzondere champagne.

foto’s: captured by Gerlinde