De ondernemer in de foodservice die zoekt naar een betrouwbare, kwalitatieve ‘one-stop-shopping’ partner voor alles wat met gevogelte te maken heeft, klopt het best aan bij Euro Poultry. “Onder de naam Top Table bieden wij het hele assortiment gevogelteproducten van A tot Z aan, stelt Field Manager Benelux Jan Quakernaat. “Met de garantie dat ons volledig assortiment gebaseerd is op een unieke wijze van garen, waardoor we een zeer smaakvol kwaliteitsproduct bieden, dat eenvoudig en snel gereed is om te serveren.”

“Voor de professional in de foodservice is het vaak moeilijk om een convenience product te vinden dat toch nog een volle authentieke smaakbeleving garandeert”, weet Jan Quakernaat. “Wij kunnen dat garanderen omdat al onze kipproducten op dezelfde manier worden gegaard. Waar veel kipproducten vaak geïnjecteerd zijn met water en zout, kiezen wij voor garen in combinatie met kipbouillon. Dat procedé zorgt ervoor dat onze producten lekker mals blijven en de volle kipsmaak behouden. We trekken bij wijze van spreken de kip een bouillonjasje aan.”

Bereiding
“Onze Top Table producten laten toe dat u de producten kan klaarmaken op de wijze die u verkiest”, gaat Jan verder. “De kip die wij verwerken wordt halal geslacht tussen de 39e en 45e levensdag. Op die manier garanderen we ook een constante kwaliteit van het product. Na het slachten volgt het garen, waarna u dan kunt kiezen voor een bereiding naar uw keuze. Wie een barbecue heeft met 300 gasten, zal vermoedelijk kiezen voor geroosterd vlees. Wie een vol-au-vent maakt, gaat eerder voor de puur gegaarde variant. Ook gefrituurd is verkrijgbaar. Veel producten zijn snel en eenvoudig te bereiden in de heteluchtoven, de airfryer of op de bakplaat, met een fantastisch resultaat.”

Made 2 Serve
Het volledige assortiment van Top Table wordt ‘Made 2 Serve’ aangeboden. “En dat met een zeer breed gamma”, beklemtoont Jan. “Nuggets, chunks, burgers, wings, spiezen, filets, reepjes, blokjes … noem maar op. We bieden het volledige gamma, van A tot Z. Met de kwaliteitsgarantie van onze unieke bereiding en onevenaarbare smaak. Daardoor zult u bij ons zeker niet het goedkoopste product vinden. Maar tegen een marktconforme prijs krijgt u bij ons wel producten van filet en haasjes, met andere woorden: producten die niet samengesteld en niet geperst zijn. Mede hierdoor kunt u van onze producten rustig beweren dat ze een bereiding uit de eigen keuken zijn, zonder door de mand te vallen. Terwijl u het eigenlijk alleen maar hoeft op te warmen.”

Meer dan kip
Top Table biedt veel meer dan de pure kipproducten, maar alles wat gevogelte is. “Pulled duck, Duck vet, Confit de canard, Kalkoenbacon … noem maar op”, somt Jan Quakernaat op. “We hebben het allemaal volgens hetzelfde ‘Made 2 Serve’ concept. Al onze producten zijn uiterst gebruiksvriendelijk verpakt en bij de juiste behandeling behoort ‘waste’ tot het verleden. Alles

is ‘Individual Quality Frozen (IQF)’, met andere woorden: per stuk los gevroren in de verpakking. Gewoon uithalen wat u nodig heeft, de gebruiksvriendelijke zak dichtritsen en klaar. Boven op dat alles herinner ik er graag aan dat al onze producten halal zijn. In de stedelijke omgeving van vandaag is dat een extra verkooptroef.”

Chefs Club: Gevogelte voor de creatieve chef
Naast het gamma van Top Table, heeft Euro Poultry ook nog de lijn ‘Chefs Club’. Die bundelt een hele reeks producten die de chef een goede basis geven voor een bereiding naar eigen inzicht. “Ook in dit gamma staan we voor een product van heel natuurgetrouwe kwaliteit”, verduidelijkt Jan. “En ook hier gaat het om het IQF-concept (Individual Quality Frozen). Daarbij kan de chef dus exact de juiste hoeveelheid product uithalen, waardoor u geen verlies hebt. Chefs Club staat voor een breed assortiment van rauwe gevogelteproducten. “Zoals kipfilet op gewicht, haasje, vleugels … maar ook eend en kalkoen. Al deze gevogelteproducten laten de chef toe om een eigen unieke ‘touch’ te geven met een basisgrondstof die een constante kwaliteit garandeert. Natuurlijk voldoen al deze producten ook aan de hoogste eisen qua voedselveiligheid en traceerbaarheid”, besluit Jan Quakernaat enthousiast.