AmsterdamTrattoria BREDA & Enoteca wordt het nieuwe restaurant uit de koker van het trio achter The BREDA Group (Johanneke van Iwaarden, Freek van Noortwijk en Vagarsh Mogatseljan). The BREDA Group is bekend van o.a. Restaurant BREDA, Klein BREDA, Maris Piper en Pita. Het restaurant zal bestaan uit twee delen. Het voorste deel wordt een eigentijdse Trattoria waar een prachtige houtoven in de zaak centraal staat, alle pasta’s in huis worden gemaakt en wordt gewerkt met de mooiste Italiaanse producten. Daarnaast komt Enoteca BREDA; de wijnkamer waar je ook heerlijke houtovenpizza’s kunt eten. Er komen maar liefst 20 wijnen te staan die je kunt proeven of waar je een lekker glas van kunt drinken, waarna je de wijn óók nog eens kunt kopen voor thuis!  De opening van Trattoria BREDA & Enoteca is gepland eind juni en de zaak is zeven dagen geopend voor lunch en diner. Trattoria BREDA & Enoteca is gevestigd aan de Czaar Peterstraat 21. 

Trattoria BREDA
The BREDA Group komt met een nieuw restaurant genaamd Trattoria BREDA & Enoteca. Het voorste deel wordt een eigentijds Italiaans restaurant met eigengemaakte pasta’s en een houtoven met gezellige eetbar prominent in de zaak. Deze houtoven zal worden gebruikt voor verschillende gerechten, zoals zeebaars in zoutkorst om te delen en geroosterde groenten. Daarnaast wordt er een kleine selectie pizzetta’s geserveerd. Op het avondmenu vind je huisgemaakt pasta’s, heerlijke antipasti, primi, secondi en contorni (bijgerechten) boordevol seizoensgroenten. Voor de lunch is er een kleine selectie van de avondkaart beschikbaar, aangevuld met heerlijke huisgemaakte focaccia’s en salades. De kookstijl is modern Italiaans, aangevuld met klassiekers als vitello tonnato en bucatini carbonara met guanciale die je niet wilt missen.

Enoteca BREDA
In het achterste gedeelte huist een moderne Enoteca. In samenwerking met onze partner Wine By Glass komen hier twintig wijnen te staan die je kunt proeven of waar je een glas of half glas van kunt drinken. Het systeem van Wine By Glass houdt de wijnen koel en langer goed, zodat je altijd een perfect glas hebt. Door middel van een QR code krijg je uitleg bij elke wijn direct van de wijnboer. “Voor de opening van het restaurant zijn we 5 dagen naar Vinitaly geweest. De grootste wijnbeurs van Italië. We hebben hier zoveel fantastische wijnen geproefd en van de beste een selectie gemaakt voor in ons restaurant. De wijn komt dus direct van de boer, zo in je glas.”, aldus Johanneke van Iwaarden. Je kunt elke glas direct afrekenen en als een wijn je goed bevalt, kun je hem direct voor thuis bestellen via onze webshop. Omdat je normaal geen winkel en wijnbar in één mag zijn, maakt de huidige techniek het voor ons mogelijk om zo een echte moderne Enoteca te openen in Nederland! Naast dat je hier dus met je vrienden, familie of je date de lekkerste wijnen kunt proeven, serveren we hier ook een vijftal pizza’s uit de houtoven die ook wederom te bestellen zijn met QR code. We willen slim omgaan met techniek om de huidige uitdagingen te kunnen aangaan, zonder dat de ervaring van de gast minder wordt. Hij wordt eigenlijk juist leuker! 

Webshop
Twee jaar geleden is The BREDA Group begonnen met het inkopen van haar eigen wijnen. We hebben een grote passie voor wijn en door zelf in te kopen kunnen we een betere prijs hanteren voor al onze gasten in de restaurants. Tegelijk met de opening van Trattoria BREDA lanceren we ook onze eigen webshop. Mensen kunnen zo de wijnen die ze in onze zaken drinken of proeven bij Enoteca BREDA direct bestellen voor thuis! Afgelopen Vinitaly zijn we de samenwerking aangegaan met fantastische nieuwe wijnhuizen, waardoor we nu veel oude Baraolo’s, Amarone’s en Barbaresco’s op de kaart kunnen zetten tegen fantastische prijzen.