horeca-terras-winstgevend-herman-den-blijker

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) brengt vandaag een nieuwe e-learning uit, die medewerkers en ondernemers in de horeca helpt bij het realiseren van een gastvrij en winstgevend terras. Deze gratis e-learning heet SVH Terrasmedewerker en de zogenaamde licentie ervan staat voor iedereen online klaar in het leerplatform Horecatalent van SVH.

“De temperatuur buiten stijgt, de zomer komt eraan en we zijn natuurlijk ontzettend blij dat de horeca eindelijk weer de deuren mag openen. Met deze nieuwe e-learning én het gave spel dat erbij hoort, bieden we iedereen graag kosteloos de mogelijkheid op interactieve wijze kennis en vaardigheden op te frissen over het terras. Het gaat niet alleen om de basisvaardigheden. Het gaat ook om snel nieuwe terras-inzichten verkrijgen over bijvoorbeeld upselling, communicatie, routing, logistiek en uitstraling”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. S.Pellegrino is partner van deze bruisende e-learning.

Het terras is jouw visitekaartje
Door het huidige beleid van de overheid en alle regels, speelt het terras een nog belangrijkere rol dan voorheen. Ricardo Eshuis: “Het terras is het visitekaartje van een horecazaak en in deze nieuwe e-learning is jouw terras het speelveld. Met 7 instructievideo’s (inclusief een item over horeca & corona), een podcast en 20 magazines inspireren we medewerkers en ondernemers het beste uit hun terras te halen en samen dat gouden terras te realiseren voor de gast. Door het grote personeelstekort en de snelle versoepelingen is het noodzakelijk dat ook nieuwe medewerkers zich snel goed staande kunnen houden op het terras. Uit recent onderzoek blijkt dat deze groep eerst een training wil. Medewerkers die na een lange tijd weer aan de slag gaan, willen een opfriscursus. Daar helpt deze e-learning bij. Gratis.”

Speel het Grote Gouden Terrasspel
Om de e-learning nog interactiever te maken, heeft SVH een competitief element toegevoegd: Het Grote Gouden Terrasspel. “Supergaaf om met je team te spelen komende tijd en zo nieuwe dingen te leren die medewerkers direct kunnen toepassen op de werkvloer. Iedere horecazaak met een terras, klein of groot, kan meespelen en punten verdienen door opdrachten uit te voeren en het eindresultaat op Instagram te posten onder de hashtag #goudenterras”, aldus Ricardo Eshuis. Een jury onder voorzitterschap van Herman den Blijker gaat alle inzendingen van de deelnemende terrassen volgen op social media en vakkundig beoordelen op gastvrijheid en creativiteit. Herman den Blijker: “Op het terras moet je mensen het gevoel geven dat je ze als een koning behandelt. Al is het een broodje kaas dat ze bij je bestellen. Alles draait om aandacht. Daar ga ik bij de inzendingen extra op letten.” Het spel kan gespeeld worden tussen 1 juni en 1 september 2021. De winnaar wordt in september tijdens Gastvrij Rotterdam door Herman den Blijker bekendgemaakt en wint een culinaire avond uit bij restaurant Goud van Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker in Rotterdam.

Direct gratis aan de slag
De e-learning SVH Terrasmedewerker is gratis te bestellen in de webshop van SVH. Zodra de licentie is geactiveerd in de persoonlijke online leeromgeving SVH Horecatalent, vinden deelnemers daar het spel en alle opdrachten om direct mee van start te gaan. Na september blijft de e-learning gratis voor leden van Koninklijke Horeca Nederland en beschikbaar via KHN e-learning. SVH neemt de e-learning op in haar aanbod voor opleidingen.

Bestel de gratis e-learning SVH Terrasmedewerker in de webshop van SVH en start vandaag nog!