francois-geurts-vuurzee-champagneoliebollen-sterrenchef

Koplopers in de gastronomie slaan de handen ineen: Chef van twee Michelin sterren François Geurds en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen om met een bijzonder project het jaar af te sluiten.

Op 31 december zal François Geurds Vuurzee champagne bollen bakken waarbij het Vuurzee champagne bier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van deze speciale bollen gaat naar het daklozen project van François Geurds waar hij jaarlijks diverse acties voor op touw zet. Ook zullen er een aantal zeer exclusieve gouden champagne bollen gebakken worden. In elk doosje zitten 5 Champagne Bollen, waarvan één met bladgoud. Een doosje kost 25 euro en met de opbrengst van ieder doosje kan er voor 10 daklozen een maaltijd gekookt worden.

François Geurds zet zich al jaren in voor de daklozen in Rotterdam. Jaarlijks organiseert hij een BBQ en een kerstdiner voor deze groep. Met zijn restaurants FRANÇOIS GEURDS en FOODLABS by François Geurds staat hij aan de top van de Nederlandse gastronomie.

Geurds zit vol gastronomische ideeën en experimenteert hier graag mee. Een samenwerking met De Goede & De Stoute maakte hem dan ook enorm enthousiast. Vuurzee is van een uitzonderlijke kwaliteit en hoort volgens François Geurds thuis op de gastronomische tafel. Een combinatie van de fruitige smaak van de pinot noir druiven met het champagne gist zorgt voor een fijne mouse wat Vuurzee maakt tot een perfecte begeleider van vele gerechten die op de kaart staan bij François Geurds.

De oliebollen zijn online te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl en kan je 31 december tussen 12.00 uur en 15.00 uur ophalen bij François Geurds in Rotterdam.

Uiteindelijk hebben de gastronomische koplopers maar 1 doel: “Samen sterk voor een mooiere samenleving”

champagne-oliebollen-sterrenchef-fraincois-geurts