Met trots kondigen de oprichters van het sociale koffiemerk en Jermain de Rozario van sterrenrestaurant De Rozario in Helmond deze nieuwe samenwerking aan. “Jermain is een echte inspiratie voor onze deelnemers” aldus de oprichters.  

The Slow Roasters is een ambachtelijke koffiemaker die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (door bijv. een drugsverslaving, een depressie, …) in dienst neemt en een kans biedt. Jermain, die ooit worstelde met drugs en verslaving, is nu de drijvende kracht achter zijn succesvolle restaurant in Helmond, bekend om zijn Aziatische gerechten zoals de veelgeprezen speciale bitterbal.

Het verhaal van Jermain resoneerde met de missie van The Slow Roasters: mensen een kans geven en hun zelfvertrouwen vergroten. “We moeten in Nederland elkaar helpen, niemand achterlaten, en dat kan door meer sociale koffie van The Slow Roasters te drinken,” zegt Jermain. “Eindelijk is er een eerlijk en lekker alternatief.”

“Met Jermain als ambassadeur inspireren we onze huidige 15 deelnemers en hopen we dat meer restaurants, bedrijven of consumenten zien dat het ook anders kan,” aldus de oprichters van The Slow Roasters.

The Slow Roasters onderscheiden zich door hun koffie langzaam te branden — niet 6, maar 12 tot 14 minuten per batch. Deelnemers mogen foutjes maken; de vele stickers op de verpakkingen versterken dit leerproces en brengen de kwaliteit van de koffie nog beter naar voren. Hoe meer koffie er wordt verkocht, hoe meer deelnemers er een nieuwe kans krijgen.