Aquafox-kraan-spoelwater-doodcorona

Ruim 4000 horecalocaties in Nederland gebruiken een AquaFox systeem. Dit systeem doseert automatisch water en zeep aan de spoelbak waarin de bierglazen worden gereinigd. Sinds de uitbraak is er veel discussie geweest over de potentiële besmetting door het gebruik van bierglazen. Het Nederlandse bedrijf AquaFox Nederland BV heeft daarom het laboratorium Eurofins ingeschakeld, om te onderzoeken of hun spoelwater geschikt is om bierglazen “coronaproof” te reinigen. Het resultaat van dit onderzoek is dat 99,99% van het coronavirus binnen 15 seconden wordt gedood.

Inmiddels moet Mark Rutte het honderden keren hebben gezegd; was je handen stuk! Zeep is namelijk een uitstekende manier om het virus onschadelijk te maken. Ook voor het reinigen van bierglazen moet zeep de oplossing zijn. Het RIVM schreef daarom in haar advies dat bierglazen veilig gereinigd worden in een spoelbak, mits er voldoende zeep in het spoelwater aanwezig is. In de horeca maken ruim 4000 locaties gebruik van een AquaFox systeem die automatisch water en zeep doseert in de spoelbak. Met dit systeem is altijd de juiste hoeveelheid zeep aanwezig in de spoelbak, maar is dit voldoende om de virusdeeltjes onschadelijk te maken? Om deze vraag te beantwoorden heeft AquaFox Nederland BV het spoelwater laten onderzoeken. Er is een monster genomen van het spoelwater, bestaande uit water en AquaFox zeep, waaraan het coronavirus is toegevoegd. Na 15 seconden is gemeten hoeveel van de virusdeeltjes onschadelijk zijn gemaakt. Uit de test blijkt dat 99,99% van het virus onschadelijk is gemaakt.

Volgens het RIVM is de horeca sinds 6 juli verantwoordelijk voor 3,8% van de besmettingen tegenover 72,8% besmettingen in de huiselijke kring. Voorbeelden zoals het AquaFox systeem zorgen ervoor dat het wellicht veiliger is om een biertje in de horeca te drinken dan bij vrienden of familie thuis.

meer informatie: https://aquafox.nl

 

Aquafox-Cafe-Vrijdag