Op de valreep van de zomer kunnen Amsterdammers vrijdag 25 september tóch het festivalgevoel ervaren en tegelijkertijd hun locals supporten. Dan organiseert Soulpicks, de app en community waar je je favoriete plekken kunt vastleggen en delen met ‘like-minded’ bekenden en experts, voor de tweede keer het Soulpicks festival.

In samenwerking met Amsterdamse restaurants, bars, brouwerijen en galerieën stelde Soulpicks een volledig COVID-19 proof programma samen. Van 15.00 uur tot 21.30 uur kunnen bezoekers terecht bij 12 verschillende locaties: van Brouwerij Oedipus tot filmhuis FC Hyena, restaurant Mediamatic en Chateau Amsterdam. In samenspraak met de ondernemers die hun deuren openen, zijn de tours, bezoeken en proeverijen georganiseerd in kleine groepen waarin de vereiste 1,5 meter kan worden gehandhaafd.

Support your locals
Voor de samenwerkende ondernemers betekent het festival een zeer welkome extra impuls nu de terrassen straks weer dicht gaan. Pascal Ontijd, initiatiefnemer van het festival en oprichter van Soulpicks: “We zijn heel blij dat we er – samen met de ondernemers – in zijn geslaagd om het festival ook in dit uitzonderlijke jaar te organiseren. Met een heel fijne mix van lekker eten en drinken en mooie kunst of muziek – staat er een uniek programma voor de Amsterdammers en helpen we bovendien de veelal zeer gepassioneerde ondernemers hun business draaiende te houden.”

Een greep uit het programma:

  • Oedipus Brewing was er in het begin bij met hun eigenzinnige brouwerij en taproom. Leer alles over bier brouwen en proef zes van hun beste bieren tijdens een rondleiding.
  • Prikkel al je zintuigen tijdens een rondleiding bij Mediamatic, waar wetenschap voedsel ontmoet en kunst natuur.
  • Proef de lekkerste kombucha bij Leave your sword Kombucha Brewery. Leer hoe deze magische drank is gemaakt en hoe het smaakt bij de eerste Kombucha brouwerij van Amsterdam.
  • Proef de lekkerste wijnen van bij Chateau Amsterdam, het eerste echte wijnproducent van Amsterdam voor Amsterdam.
  • Bezoek de laatste expositie van NDSM Fuse met fijne drankjes en snacks.

Over Soulpicks: altijd je favoriete plekken bij de hand
De initiatiefnemers van het Soulpicks Festival lanceerden afgelopen jaar de Soulpicks app die kan worden gedownload via de App Store en Google Play Store. Een app en community waar gebruikers hun favoriete plekken kunnen opslaan en delen met vrienden en ‘like-minded’ bekenden én vele inspirerende experts, zoals cocktailexperts Mads Voorhoeve en Tess Posthumus, graphic designer en art director Bas Koopmans maar ook Tanja Klein Nijenhuis, eigenaar van Michel-ster restaurant Herberg onder de Linden. Met als gevolg dat waar ter wereld je ook bent, je altijd de favoriete plekken van jezelf én die van jouw like-minded bekenden en experts bij de hand hebt.

Aanmelden
Het festival vindt plaats op 25 september van 15:00 – 21.30 uur op 12 verschillende locaties in Amsterdam. Voor het volledige programma en aanmelden, zie: https://www.soulpicks.com/festival.

soulpicks logo