Tijdens “Gastvrij Rotterdam 2022” sleepte Roemer uit Leidsche Rijn Utrecht de felbegeerde prijs “Het Glazen Kalf” in de wacht. Sinds oktober ’21 is Roemer geopend en net zoals voor andere horeca was het een bewogen jaar. Desondanks is chef-kok en eigenaar Glenn van Limbeek altijd op zoek naar de best haalbare kwaliteit. Dit bleef ook niet onopgemerkt door “Gault & Millau” welke Roemer al na drie maanden opnam in hun boekje en het een restaurant met veel potentie noemde. En dat door hun bezoek in de eerste maand dat Roemer geopend was! En niets was minder waar want afgelopen dinsdag heeft Roemer de prestigieuze prijs het “Glazen Kalf” gewonnen. Glenn werkt altijd zo veel mogelijk met kwaliteitsproducten uit de streek en het seizoen en hij werd in 2018 ook al gewaardeerd met een “Bib Gourmand” van de Michelin.

Glenn’s gerecht van zacht gegaarde kalfsentrecote, kalfsjus met XO, gefermenteerde bleekselderij en ravioli van koolrabi gevuld met pompoen was dit jaar het winnende gerecht.

Wijnbar en restaurant Roemer bevindt zich in Leidsche Rijn Utrecht aan het Berlijnplein. Nog geen 100 meter van zowel bus als trein station en letterlijk boven de A2. Aan parkeergelegenheid geen gebrek aangezien Roemer het gebouw deelt met een parkeergarage met 600+ parkeerplekken. Wellicht wel het meest bereikbare restaurant van Nederland…?

Al met al is Roemer druk bezig om te bewijzen dat ze bij de beste horecazaken van Nederland horen en dat doen ze nu weer door middel van deze prijs. Houdt ze in de gaten want de naam Roemer gaan jullie nog vaker horen!